Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αποκλειστικό: "Χαστούκι" στον Μπουτάρη!!!


- Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση του αφαίρεσε την ευθύνη διενέργειας αυτοδιοικητικών εκλογών!
- Υπέρτατη ξεφτίλα για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης!
- Είναι πρωτοφανές για Δήμαρχο να του επιβάλλονται κυρώσεις επειδή δεν ανταποκρίνεται σε ένα καθήκον του!

Με σημερινή (Τρίτη) απόφαση της η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης αφαιρεί το προνόμιο από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να...
διενεργήσει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Φορεά Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας επειδή δεν ανταποκρίθηκε μέσα στα χρονικά όρια που του θέτει ο νόμος για να αρχίσει τις διαδικασίες.
Με την ίδια απόφαση δίδεται η ευθύνη διενέργειας της διαδικασίας στον δήμαρχο του δεύτερου σε πληθυσμό δήμου της Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι ο Στάθης Λαφαζανίδης του Κορδελλιού- Ευόσμου. 
Ο Γιάννης Μπουτάρης, αν και έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του οργάνου, καθυστερεί εδώ και μήνες να προκηρύξει τις εκλογές επειδή γνωρίζει πολύ καλά ότι θα τις χάσει από τον Μιχάλη Γεράνη, που φαίνεται να έχει την υποστήριξη των περισσότερων δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας.
Και την έχει όχι μόνο για κομματικούς λόγους, αφού οι "γαλάζιοι" αυτοδιοικητικοί τον στηρίζουν αλλά κυρίως για λόγους ουσίας: οι Δήμαρχοι γνωρίζουν ότι η δουλειά του Προέδρου του ΦΟ.Δ.Σ.Α. επειδή είναι σοβαρή και υπεύθυνη, είναι "σκληρά" πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και οποιοσδήποτε εν ενεργεία δήμαρχος την αναλάβει θα αποτύχει οικτρά. Άρα ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, που έχει διατελέσει μέλος διοίκησης συλλογικών αυτοδιοικητικών οργάνων και κυρίως δήμαρχος, χωρίς να είναι σήμερα στο αξίωμα αυτό, όπως ο Μιχάλης Γεράνης είναι ο καταλληλότερος για τη θέση. Θέση ιδιαίτερα σοβαρή αν αναλογιστεί κανείς ότι η διαχείριση των σκουπιδιών είναι μία τεράστια βιομηχανία με κύκλο εργασιών αρκετών εκατομμυρίων ευρώ!
Οι αυτοδιοικητικοί επίσης φαίνονται να απορρίπτουν την υποψηφιότητα Μπουτάρη επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι στον τομέα αυτό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τα έχει κάνει μούσκεμα στο Δήμο του και δε θα ήθελαν την ίδια εικόνα να επεκτείνεται σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας. 
Επίσης ο Μπουτάρης έχει πρωταγωνιστήσει σε... "περίεργες" πρωτοβουλίες γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων με αποκορύφωμα τις μυστικές συναντήσεις με γερμανούς απεσταλμένους αλλά και τις ανακοινώσεις του για δημιουργία εργοστασίου καύσης σκουπιδιών στη Σίνδο, χωρίς να ρωτήσει καν ούτε τον Σύνδεσμο ΟΤΑ αλλά ούτε και τον Δήμο Δέλτα στον οποίο υπάγεται η Σίνδος!