Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Σκέψεις για την 81η ΓΣ της ΔΟΕ

Η επικείμενη ΓΣ της ΔΟΕ είναι η πλέον σημαντική των τελευταίων χρόνων, τουλάχιστον 10 που προσωπικά την παρακολουθώ.
Είναι αυτή που θα σηματοδοτήσει την πορεία του κλάδου το προσεχές διάστημα, όταν όλοι αναγνωρίζουν ότι η Πατρίδα μας θα πορευτεί σε αχαρτογράφητα νερά.
Είναι όμως κι αυτή που στην ουσία θα πάσχει αντιπροσωπευτικότητας, τουλάχιστον σε επίπεδο παρατάξεων.
Από τα εκλογικά αποτελέσματα που πληροφορούμαι σε διάφορους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας της χώρας, οι ανακατατάξεις της δύναμης των παρατάξεων είναι τέτοιες που υποδεικνύουν μια σαφή αναντιστοιχία της βούλησης εκπροσώπησης των συναδέλφων με αυτή έτσι όπως μέλλει αποτυπωθεί στην προσεχή ΓΣ που έρχεται.
Επομένως, άποψή μου είναι η ΓΣ να ματαιωθεί και να προκηρυχτούν εκλογές για την ανάδειξη νέων αντιπροσώπων μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, διάστημα στο οποίο μπορεί να διεξαχθεί η "ορθή" 81η ΓΣ.
Επειδή όμως αυτό προϋποθέτει διασταλτική (κατά την άποψή μου εν προκειμένω πραγματική) ερμηνεία του καταστατικού, πράγμα για το οποίο δε φημίζονται να πράττουν οι εκπρόσωποί μας ΟΛΩΝ των παρατάξεων στη ΔΟΕ, τουλάχιστον να καλέσω τους ήδη εκλεγμένους αντιπροσώπους μας να προσπαθήσουν να απεκδυθούν των τυχόν κομματικών μανδύων τους και να εργαστούν, παραμερίζοντας τις όποιες μικροδιαφορές, για να προκύψει ένα ενιαίο αγωνιστικό-διεκδικητικό πλαίσιο για τον κλάδο καταρχάς, αλλά και για την ελληνική κοινωνία γενικότερα.
Κι αυτό γιατί αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι περιμένουν οι πολίτες από τους δασκάλους να ακούσουν απόψεις και ιδέες τέτοιες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην αναγέννηση κι επικαιροποίηση των αξιών που την κράτησαν ζωντανή 2500 και πλέον χρόνια, μέσα από έξωθεν κι έσωθεν περιπέτειες κι όχι απλά σε στενά κλαδικού περιεχομένου ζητήματα.
Θέλουν ιδέες και όραμα, όχι δημοσιοϋπαλληλίστικες ρητορικές κι αφορισμούς.
Ελπίζω με πιο απλά λόγια να μην αποδειχθεί κι αυτή η ΓΣ μία ακόμα εκδήλωση συνδικαλιστικού τουρισμού και μάλιστα επιδοτούμενου, όπως κάποιες προηγούμενες.
Ελπίζω οι εκπρόσωποί μας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βγάλουν αποφάσεις τέτοιες που θα μας κάνουν υπερήφανους.
Να μην ξοδέψουν την ευκαιρία -και τα λεφτά μας-. Να αποδείξουν ότι το συνδικάτο είναι ζωντανό.
Ραντεβού σε λίγες μέρες στην Αθήνα
http://dake-lagomitzis.blogspot.gr/2012/06/81.html