Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Πανηγυρική επιβεβαίωση για τα "Επίκαιρα"

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν έθεσε το ερώτημα εάν πιθανή ελληνική έξοδος-θυσία...
Πανηγυρική επιβεβαίωση για τα Επίκαιρα
από την Ευρωζώνη θα ήταν η «θεραπεία-σοκ» που χρειάζεται η Γερμανία για πειστεί πως πρέπει να στηρίξει το μέλλον του ευρώ με όλες της τις δυνάμεις, που τα "Επίκαιρα" είχαν ως κεντρικό θέμα τους στο τεύχος 138


«Δεν ξέρω αν η γερμανική κυβέρνηση χρειάζεται μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για να εξηγήσει στους Γερμανούς, γιατί πρέπει να προχωρήσει σε βήματα όπως η τραπεζική ένωση, τα ευρωομόλογα και άλλες τέτοιες κινήσεις» δήλωσε, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Βρετανός υπουργός σε συνέδριο που διοργάνωσαν οι Times.


«Υποθέτω πως εάν είχαμε εδώ ένα υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης, ούτε αυτός δεν θα ήξερε την απάντηση» προσέθεσε ο Όζμπορν.


Ο υπαινιγμός του Βρετανού υπουργού Οικονομικών πως η Γερμανία, ουσιαστικά, μπορεί να «θυσιάσει» την Ελλάδα για να ταρακουνήσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους, αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο δυσφορίας από το Βερολίνο -καθώς είναι ακόμα φρέσκες οι αντιδράσεις που προκάλεσε ο Όζμπορν την προηγούμενη εβδομάδα στην ηπειρωτική Ευρώπη, όταν είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για τη συμμετοχή στην ΕΕ.


Τόσο ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών όσο και ο πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ισχυρές ευρωσκεπτικιστικές απόψεις στο εσωτερικό των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.


Αφενός, οι πολιτικοί στο Λονδίνο θέλουν να δουν μία γρήγορη λύση στην κρίση στην Ευρωζώνη, το σημαντικότερο εμπορικό τους εταίρο και αφετέρου υπάρχει η ανησυχία ότι η βρετανική πολιτική ανησυχεί για τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε μία ισχυρότερη ευρωπαϊκή οικονομική ενοποίηση -από την οποία θα έμενε απ' έξω.
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=44234&categories_id=69