Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Καραμανλής: Αντιευρωπαϊκή δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ που απομονώνει την Ελλάδα

Καραμανλής: Αντιευρωπαϊκή δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ που απομονώνει την Ελλάδα
Με άρθρο-παρέμβαση στην Καθημερινή σήμερα ο Κωνσταντίνος Αχιλλέα Καραμανλής διατυπώνει την άποψη, ότι «η μάχη για καλύτερους όρους δανειοδότησης δεν μπορεί να δίνεται στο εσωτερικό αλλά ενωμένοι να τους διεκδικήσουμε στο εξωτερικό».
Στο άρθρο του με τίτλο «Οραματιζόμαστε την Ελλάδα στη Ευρώπη;», επισημαίνει εκτός των άλλων, ότι «πέρα από την δανειοδότηση, θα πρέπει ως οργανωμένη κίνηση να συμφωνηθεί έναν αναπτυξιακό όραμα που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του ... νέο κράτος, νέα οικονομία και νέα νοοτροπία».
Επιπλέον, χαρακτηρίζει την ένταξη της Ελλάδας ως «κορυφαίο επίτευγμα της Ελλάδας μεταπολεμικά» και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως «χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιευρωπαϊκής δύναμης που επενδύει στην ταλαιπωρία του λαού για να απομονώσει την Ελλάδα από το φυσικό της χώρο που είναι η Ευρώπη».
Όπως γράφει στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής, «ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ορκίζεται πίστη στην ευρωπαϊκή συμμετοχή, στο πρόγραμμα του – με τις προτάσεις περί εθνικοποιήσεων και κλεισίματος των αγορών - αντίκειται ευθέως με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Εξάλλου, αναφέρει ότι «έχουμε κατακλυστεί από παραληρηματικές κραυγές και συναισθηματικές καταγγελίες». «Η δυναμική Ελλάδα της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, της αξιοκρατίας βρίσκεται σε απόγνωση και φυλλορροεί. Ήρθε η ώρα οι πολιτικοί να κάνουν το χρέος τους απέναντί της, δίνοντας προοπτική σε όλο τον ελληνικό λαό», καταλήγει.