Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

«Στεγνώνουν» την Ελλάδα και νεκρανασταίνουν τη δραχμή

Με δραματικούς ρυθμούς μειώνεται η ρευστότητα της χώρας ενώ ασκούνται πιέσεις για έξοδο από την ευρωζώνη


«Στεγνώνουν» την Ελλάδα και νεκρανασταίνουν τη δραχμή


Ως τις 15 Ιουλίου υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα σε ευρώ για τις ανάγκες του κράτους.
Δραματικά είναι τα νέα μηνύματα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος για τα ταμειακά διαθέσιμα. Τα ευρώ τελειώνουν σε τράπεζες και δημόσια ταμεία.
Κατεπειγόντως χρειάζεται η οικονομική ένεση από την Ευρώπη ( έστω το 1 δισ. που μας χρωστά από τη δόση του Μαΐου) και είναι απολύτως αναγκαία η δόση του Ιουλίου.
Ωστόσο Βρυξέλλες και ΔΝΤ βάζουν κάθετα το ζήτημα: Σε περίπτωση ακυβερνησίας μετά τις εκλογές ή ανάληψη της εξουσίας από κόμμα που θα αποφασίσει μονομερώς κατάργηση των συμφωνιών με την Τρόικα αυτομάτως διακόπτεται κάθε οικονομική παροχή με τη μορφή δανείων στην Ελλάδα.
Στην ΕΚΤ
Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία στέλνει τα εμβάσματα στην Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες για να διοχετεύεται μετά ρευστό για τη λειτουργία κράτους και ιδιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα μας δήλωσαν κατηγορηματικά στο newsbonb:
Αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών θα γίνουν αλλεπάλληλες διασκέψεις πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της Ευρώπης για να αποφασίσουν αν θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα στην τύχη της ή όχι. Η απόφασή τους θα εξαρτηθεί άμεσα από το αποτέλεσμα των εκλογών αύριο κι αν η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα βάλει θέμα ακόμα προσωρινού παγώματος των συμφωνιών με την Ευρώπη, δεν θα φτάσει ούτε ευρώ στη χώρα μας τους επόμενους μήνες αναγκάζοντας έτσι ουσιαστικά την Ελλάδα σε μία άτακτη πτώχευση και άναρχη επιστροφή στη δραχμή.
Ο εφιάλτης νεκρανάστασης της δραχμής είναι υπαρκτός. Οι Γερμανοί το λένε εμμέσως πλην σαφώς σε ανεπίσημες συζητήσεις: «Οι Έλληνες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά με αποπομπή ή "οικειοθελή έξοδο" από την ευρωζώνη για να περιοριστούν οι αντιδράσεις στην Ισπανία και την Ιταλία».
Ο φόβος για την επιστροφή στη δραχμή είναι πιθανό να προκαλέσει εσωτερικό κράχ αφού πρώτα οι τράπεζες θα κόψουν δραστικά κάθε ροή χρήματος στην αγορά. Στη συνέχεια, οι αλυσίδες του λιανεμπορίου θα προβούν σε επιλεκτικές διαθέσεις προϊόντων.
Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το δίλημμα για ευρώ ή δραχμήθα κρίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών...