Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

PASOK PANIC!!! Μετά από 130 νεκρούς και με το ξεκίνημα της άνοιξης το Υπουργείο κάνει έκκλησηεμβολιασμούς κατά της γρίπης Η1Ν1




http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRmVNssmEtRPYH2VA4FJLlpBrNUFcBiimduUtLqZoFzww5XMVw&t=1Έκκληση στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά της γρίπης Η1Ν1, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, γεγονός που ευνοεί την εξάπλωση της νόσου, έκανε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτού της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου, ο υφυπουργός τόνισε ότι από πλευράς υπουργείου έχει γίνει ό,τι ήταν δυνατό, αλλά δεν μπορεί να υποχρεώσει το κράτος τον πολίτη να εμβολιαστεί, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι δεν δέχεται να εμβολιστεί ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο ερωτών βουλευτής από την πλευρά του απέδωσε ολιγωρία στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει οι νεκροί από τη γρίπη ήδη στους 132 και τους 120 οι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας ή και εκτός.

«Κινδυνεύουμε να φτάσουμε τους 200 νεκρούς, δηλαδή ένα μικρό χωριό, εν όψει και της επιδείνωσης του καιρού, και η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανέτοιμη», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

http://www.heart-valve-surgery.com/Images/panic-attack.jpgΟ κ. Αηδόνης απάντησε ότι πέρα από τις ενημερωτικές εγκυκλίους και τα μηνύματα ευαισθητοποίησης, έχουν παραγγελθεί οι απαιτούμενες ποσότητες εμβολίων και αντι-ιικών φαρμάκων και έχουν δοθεί στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

"Δυστυχώς δεν πάνε να εμβολιαστούν, ούτε καν το νοσηλευτικό προσωπικό", παρατήρησε.

Στη φάση των δευτερολογιών οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν, όταν ο κ. Μαρκόπουλος κατήγγειλε ότι οι ποσότητες φαρμάκων και εμβολίων που παραγγέλθηκαν δεν ήταν επαρκείς για τα 2 εκατ. που συνιστούν τις ευπαθείς ομάδες, ούτε ενημερώθηκαν επαρκώς σχολεία και στρατόπεδα.

http://farm3.static.flickr.com/2501/3860716297_ee3a3e1e89.jpgΠρόσθεσε από την άλλη ότι η ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας έχει οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα τη θνησιμότητα στις μονάδες, που κυμαίνεται στο 42%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 24%, «δηλαδή από τους 132 νεκρούς, το ΕΣΥ ευθύνεται για 50 θανάτους».

Ο κ. Αηδόνης ανταπάντησε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια για ενημερωτική καμπάνια, με αποτέλεσμα ελάχιστα μεγαλύτερη προσέλευση για εμβολιασμούς, ενώ εξοικονομήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση 65 εκατ. ευρώ από τη διάθεση εκατομμυρίων εμβολίων που παραγγέλθηκαν και θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Συμπλήρωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι που προχώρησε σε 3.940 προσλήψεις νοσηλευτών, «αντί των άχρηστων αγροφυλάκων».

"Ποιος φταίει που δεν πείθονται να προσέλθουν να εμβολιαστούν; Το υπουργείο Υγείας θα υποχρεώσει τον πολίτη;" κατέληξε ο υφυπουργός.