Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Να απομονώσει τον ΛΑΟΣ θέλει η Νέα Δημοκρατία


Σε πολιτική απομόνωση από τους συντηρητικούς ψηφοφόρους επιχειρεί να θέσει το ΛΑΟΣ η Ν. Δ., στην προσπάθειά της να επιτύχει την πλήρη αποδυνάμωση του κόμματος του κ. Γ. Καρατζαφέρη.
Η εντολή του προέδρου της Ν. Δ. κ. Αντ. Σαμαρά είναι να υπάρχει σαφής διαχωριστική γραμμή με το ΛΑΟΣ και γι’ αυτό πλέον στη ρητορική των «γαλάζιων» στελεχών, θα είναι το επιχείρημα, ότι το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη έχει ταυτίσει την πολιτική του ύπαρξη με την ψήφιση του μνημονίου.
Η Ν. Δ. έχει δώσει γραμμή, ότι ο ΛΑΟΣ είναι άλλος πολιτικός φορέας και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.
Μετά την αναταραχή από την αποκάλυψη του Βήματος της περασμένης Κυριακής, ότι υπάρχει πολιτικό φλερτ της Ν. Δ. με τον γραμματέα της Κ. Ο. του ΛΑΟΣ κ. Μ. Βορίδη, ένας άλλος βουλευτής του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη, ο κ. Κυρ. Βελόπουλος, ενίσχυσε τα σενάρια για επικείμενες μετακινήσεις.

«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι σοβαρός πολιτικός με πρωτοτυπία στη σκέψη, χωρίς να κουβαλά τα βαρίδια του παρελθόντος»
τόνισε σε συνέντευξή του ο κ. Βελόπουλος, προκαλώντας νέο γύρο συζητήσεων. Την ίδια στιγμή ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν. Δ. κ. Δ. Σταμάτης, που είναι και αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος, αγνόησε την κεντρική γραμμή και μίλησε για συνένωση και κοινή κάθοδο με το ΛΑΟΣ.

Το φάλτσο του «γαλάζιου» βουλευτή

Σε χρονική στιγμή που το βασικό επιχείρημα της Ν. Δ. είναι ότι ο ΛΑΟΣ είναι το κόμμα του μνημονίου και πως η ενότητας της κεντροδεξιάς θα γίνει στη βάση, ο κ. Σταμάτης κινήθηκε αυτόνομα.

Μίλησε για την ανάγκη συγκέντρωσης σε ένα κόμμα της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης και αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός νέου Λαϊκού Συναγερμού (!), μια πρόταση που προκάλεσε θυμηδία σε στελέχη της Ν. Δ.

«Είναι απαραίτητη την πρόταση αυτή να την κάνουν πράξη σύντομα οι αρχηγοί, οι οποίοι σήμερα ηγούνται κομμάτων και οι οποίοι ανήκαν στη Ν. Δ. Δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς από αυτή την προσπάθεια»
είπε και συνέχισε, προκαλώντας έντονο εκνευρισμό για την άστοχη κίνησή του: «Είναι μονόδρομος η σύμπραξη της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης της μεγάλης δεξιάς παράταξης».

Πιέζουν τον Καρατζαφέρη

Με αφορμή και την πίεση που δέχεται ο κ. Καρατζαφέρης στο εσωτερικό του κόμματός του, όχι μόνο από τον κ. Βορίδη, αλλά και από άλλους προβεβλημένους βουλευτές τους, η Ν. Δ. δίνει εντολή στα στελέχη της να διαχωρίζουν πλήρως τη θέση τους με το ΛΑΟΣ.

«Η σύγκλιση της κεντροδεξιάς, περνάει μέσα από τη βάση» επιμένει η Ν. Δ. μέλη της ηγετικής ομάδας υποστηρίζουν ότι «δεν γίνεται συζήτηση σε επίπεδο κορυφής, αλλά στην κοινωνία». Για να ενισχυθεί ο πολιτικός επαναπατρισμός ψηφοφόρων από το ΛΑΟΣ στη Ν. Δ., ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί να συνεχιστεί άλλο η συζήτηση, είτε περί συνεργασίας, είτε περί συνένωσης, αφού δεν βοηθάει την αξιωματική αντιπολίτευση που είναι η μόνη σταθερά της κεντροδεξιάς και ως εκ τούτου είναι σε θέση ισχύος.
Σε αυτή τη λογική ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. κ. Ι. Μιχελάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι συνομιλητής της Ν. Δ. ο κ. Καρατζαφέρης και σημείωσε με έμφαση: «Εμείς δεν μιλάμε με κανέναν. Για τη Ν. Δ. δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δεύτερο πράγμα. Μόνο να πείσουμε για τις προτάσεις μας. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα, άλλο. Δεν μας απασχολεί. Δεν έχουμε συζητήσεις, ούτε επαφές».
Η γραμμή που έχει δοθεί σε βουλευτές και στελέχη, είναι ότι η Ν. Δ. έχει ως βασικό στόχο να πείσει τους πολίτες, τους ψηφοφόρους για τις προτάσεις της, ώστε να υπάρξει και πολιτικός επαναπατρισμός όσων απείχαν από τις εθνικές εκλογές ή προτίμησαν το ΛΑΟΣ ή άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.
Παράλληλα, σε όλους τους τόνους, αναφέρουν ότι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ Ν. Δ. και ΠαΣοΚ, αλλά και με τη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, είναι ότι τα συγκεκριμένα κόμματα ψήφισαν υπέρ του μνημονίου.

«Στην πιο επώδυνη οικονομική κρίση, που περνάει η Ελλάδα, η Ν. Δ. οφείλει να κυβερνήσει τη χώρα, εμπνέοντας την κοινωνία με τις θέσεις της. Το ΛΑΟΣ είναι ένα άλλο κόμμα, που έχει ταυτίσει την πολιτική του ύπαρξη με την ψήφιση του μνημονίου»
τόνισε ο κ. Μιχελάκης και συμπλήρωσε: «Η Ν. Δ. αποβλέπει στο να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να απεμπλακεί από το μνημόνιο, μια ώρα αρχύτερα».
Αυτό θεωρείται ιδιαίτερα μείζον και σημαντικό και είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε νωρίτερα ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν. Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ότι το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, έγινε κρίκος της αλυσίδας με την οποία αλυσοδέθηκε η χώρα στα δεσμά του μνημονίου.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η Ν. Δ. έχει τις θέσεις του ΛΑΟΣ»

Την απόστασή της από τη Ν. Δ. επανέλαβε η κυρία
Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι το κόμμα της είναι στο χώρο της γνήσιας κεντροδεξιάς. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ξεκαθάρισε χθες ότι «με τη σημερινή Ν. Δ. δεν έχουμε πολιτική σχέση».
Η ίδια υποστήριξε ότι ιδεολογικά είναι πιστή σε αυτά που η ΝΔ παλαιότερα έλεγε (π. χ. κλειστά επαγγέλματα, οι δρόμοι πρέπει να μένουν ανοιχτοί, υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών) και τόνισε με έμφαση, στοχεύοντας κατά του κ. Σαμαρά: «Η ΝΔ δεν τα υποστηρίζει αυτά σήμερα, έχει πάει πιο κοντά στις παλαιές θέσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη. Εμείς εκφράζουμε γνήσια το μεγάλο χώρο της κεντροδεξιάς».
ΠΗΓΗ http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=387348

http://citizengr.wordpress.com/2011/03/02/5548/