Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Στο Ελσίνκι ο Σαμαράς


Στο Ελσίνκι βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Στη σύνοδο που διεξάγεται σήμερα θα μετάσχουν δεκαπέντε αρχηγοί κυβερνήσεων της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ., πάντως, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο ραντεβού που έκλεισε για συνάντηση με τον νικητή των εκλογών της Ιρλανδίας Έντα Κένι, με τον οποίο συμπίπτουν στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των αντίστοιχων μνημονίων που έχουν υπογράψει οι χώρες τους και, όπως αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι η πρώτη συνάντηση με ηγέτη ξένης χώρας που θα έχει ο νεοεκλεγείς Ιρλανδός πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς έχει απορρίψει την πρόταση της Γερμανίας για συνταγματική κατοχύρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, ενώ έχει συμφωνήσει στην ανάγκη μηδενισμού των ελλειμμάτων.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι κοντά στην πρόταση του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, που περιλαμβάνει και την αναπτυξιακή διάσταση, καθώς, όπως επισημαίνει, το επιτελείο του κ. Σαμαρά «αν συνεχισθεί η οικονομική καθίζηση δεν μας σώζει τίποτε».

www.zougla.gr