Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η “μπαχαλοποίηση”… εθνικός λόγος για εκλογές!

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ Ο Γιώργος Πεταλωτής δεν ανήκει στους κυβερνητικούς εκπροσώπους που διακρίνονται από… εσωτερικές παρορμήσεις. Δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες πέραν του ρόλου του, συνομιλεί διαρκώς με τον πολιτικό προϊστάμενό του, δηλαδή τον Πρωθυπουργό, κυρίως μέσω e-mails, και επιδεικνύει θαυμαστή αυταπάρνηση ως προς τα ωράρια εργασίας του: Μαύρα μεσάνυχτα ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου, μαύρα μεσάνυχτα πριν από μερικές εβδομάδες εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία η Κυβέρνηση απαντούσε στην τρόικα, για τα περί εκποίησης-αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, προκειμένου να εισρεύσουν στα ταμεία 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ξεκινώντας από την αφετηρία της παραπάνω διαπίστωσης, ας ψάξουμε λίγο καλύτερα τα… between the lines νοήματα της χθεσινής αναφοράς του Γιώργου Πεταλωτή σε «μπαχαλοποίηση» του κράτους, με αφορμή τις πρόσφατες δημόσιες αποδοκιμασίες κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου, λίγο παλαιότερα του Πρωθυπουργού και, ενδιαμέσως, πλείστων άλλων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών.
Η Κυβέρνηση, δια στόματος Πεταλωτή, προσπάθησε να εξυφάνει «συνωμοσία». Θέλησε να δώσει «ονοματεπώνυμο» στις λαϊκές εκδηλώσεις αγανάκτησης και οργής για την Κυβέρνηση που υπέγραψε την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας. Έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως συμβαίνει συνήθως. Άφησε όμως υπονοούμενα και για τη Νέα Δημοκρατία, επιχειρώντας να βάλει τη Συγγρού σε θέση άμυνας.
Στην πραγματικότητα, η Κυβέρνηση, δια στόματος Πεταλωτή, επιχειρεί να οικοδομήσει το επιχείρημα της «μπαχαλοποίησης», ως ανασταλτικό στοιχείο για να εφαρμόσει την πολιτική, που η ίδια… και μόνο, θεωρεί ότι θα βάλει τις βάσεις για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.
Και όταν δεν μπορείς να κυβερνήσεις… προκύπτει σοβαρός «εθνικός λόγος» για να προσφύγεις σε πρόωρες εκλογές. Δια στόματος φυσικά, όχι Γιώργου Πεταλωτή, αλλά του ίδιου του Πρωθυπουργού…
http://www.statesmen.gr