Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Δίωρη προειδοποιητική κατάληψη των γραφείων της ΠΕ Γρεβενών κατά του κλεισίματος του δσ Αμυγδαλέων - Φωτογραφίες


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                    ΑΜΥΓΔΑΛΙΏΝ                          
 . Ταχ  Δ/νση: Αμυγδαλιές                         Ταχ. Κώδ. 51100                                    ΓΡΕΒΕΝΑ                                                                                     Πληρ: Α. Καραλιόλιος                                Τηλ: 24620 88414                                    Φαξ: 24620 88433                                       e-mail:pikrivenitsa@gmail.com
                        Αμυγδαλιές 04-3-2011                                         Προς
1. Την Υπουργό Παιδείας
2. Τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας                      Εκπ/σης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
 3. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου:
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011 από κατοίκους των Αμυγδαλιών δίωρη προειδοποιητική κατάληψη των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, διαμαρτυρόμενοι μ’ αυτόν τον τρόπο στο προτεινόμενοκλείσιμο του Δημοτικού τους Σχολείου και δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τους αγώνες τους μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός τους, να παραμείνει και να λειτουργήσει ως διθέσιο το Σχολείο τους. Τους  κατοίκους των Αμυγδαλιών επισκέφτηκαν στο χώρο της κατάληψης και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους και στο δίκαιο αίτημά τους,ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δασταμάνης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαλογιάννης Κων/νος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χάτσιος Ιωάννης. Τους ευχαριστούμε πολύ.
Στη συνέχεια οι κάτοικοι των Αμυγδαλιών αποχώρησαν και έδωσαν ραντεβούγια την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 στην προειδοποιητική κατάληψη μιας ημέρας του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών. Στη συνέχεια ακόμα σχεδιάζουν να συμμετέχουν στη σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Γρεβενών και να συντονίσουν  τον αγώνα τους με προοπτικήτην κατάληψη διαρκείας των γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών και του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών, τη συμβολική παράδοση των κλειδιών του Σχολείου στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Έλενας Ζυγούρηκαι το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού.
Τέλος καλούν το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημά τους. Επίσης καλούν  όλους τους φορείς και όλους τους κατοίκους των Γρεβενών να συμμετέχουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι «όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή».


  Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών
Ο Πρόεδρος                                Η Γεν. Γραμματέας

Αργύριος Γ. Καραλιόλιος                       Ελένη Κων. Παπαζήση