Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Παίρνει κεφάλια ο Γιώργος εφόσον αντέξει...


Το αλαλούμ που παρουσιάζει η κυβέρνηση πονοκεφαλιάζει το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός φέρεται έτοιμος να αντιδράσει...
10 Μαρ 2011 - 19:18
Picture 0 for Παίρνει κεφάλια ο Γιώργος εφόσον αντέξει...

του Σπύρου Νάννου

Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, προβληματίζει έντονα τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, είναι έτοιμος να πάρει «κεφάλια» στον επόμενο ανασχηματισμό, εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα και οδηγήσει τη χώρα σε εκλογική αναμέτρηση. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις υποθέσεις με τους μετανάστες, την 4η υποχώρηση της Τίνας Μπιρμπίλη για το άρθρο 9, την παραίτηση του Δημήτρη Γεωργακόπουλου αλλά και την αλλοπρόσαλλη κινητοποίηση συγκεκριμένης ομάδες μέσα στους κόλπους της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που καταδεικνύουν πως το κυβερνών κόμμα έχει πέσει σε θαλασσοταραχή, με το πλοίο να βουλιάζει και τον καπετάνιο να βρίσκεται εκτός αφού έχει να δώσει τη μάχη της 25ης Μαρτίου...

Ειδικότερα στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί μια μουντή… εικόνα, με τις ευθύνες να τις έχουν αποκλειστικά όσοι είναι στο υπουργικό συμβούλιο αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ιδιαίτερα οργισμένος από όσα συμβαίνουν και αυτό θα το καταστήσει σαφές σε όλους, κυβέρνηση και κόμμα, κατά την επιστροφή του από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Μαρτίου. Πολλοί εισηγούνται να αλλάξει άρδην πρόσωπα και καταστάσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο ενώ κάποιοι συνεχίζουν να εισηγούνται πως πρέπει να αποφασίσει πρόωρη προσφυγή στην κάλπη. Το θέμα είναι όμως πόσο θα… αντέξει αφού η πίεση είναι μεγάλη και ο ίδιος φαίνεται ιδιαίτερα προβληματισμένος, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στην δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως μάλιστα ορισμένοι βουλευτές που δεν ανήκουν στο προεδρικό περιβάλλον, οι κινήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες 15 ημέρες, σαφώς και δείχνουν μια εικόνα διάλυσης, με το Μέγαρο Μαξίμου να είναι ανήμπορο να βρει τις λύσεις. Και εξηγούν όταν λένε τα εξής:

1.Στο θέμα με τους μετανάστες η κυβέρνηση άργησε και τελικά έφτασε στο… χείλος του γκρεμού στέλνοντας υπουργούς για να σβήσουν την «φωτιά» που είχε ήδη ανάψει.

2.Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος προστέθηκε στους γενικούς γραμματείς που πήδηξαν από το καράβι, αφήνοντας αιχμές κατά των προϊσταμένων τουw.

3.Υπάρχουν υπουργοί που αδιαφορούν για τους βουλευτές και αναγκάζονται… τετράκις και ύστερα από έντονες πιέσεις να φέρνουν «διορθωμένα» τα σχέδια νόμου προς ψήφιση ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.

4.Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι… ανεξέλεγκτοι, στήνουν τους υπουργούς στον τοίχο και φτάνουν, όπως και σήμερα στα άκρα, καταψηφίζοντας άρθρα επί των νομοσχεδίων που έρχονται στη Βουλή.

Οι αλλαγές, κρίνονται επιτακτικές. Πλέον, με όσα συμβαίνουν, «αγγίζουν» και τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου που καλείται να πάρει αποφάσεις, Το θέμα ωστόσο, όπως λένε όλοι στο ΠΑΣΟΚ, είναι πόσο θα αντέξει..