Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Υποψίες γεννά η επίθεση Παπανδρέου σε Σαμαρά.


Μόλις 24 ώρες μετά τη συνάντησή τους, στα πλαίσια της πρόσκλησης που είχε απευθύνει ο κ. Παπανδρέου στους πολιτικούς αρχηγούς, παρακολουθήσαμε όλοι μια «ανεξήγητη» επίθεση του κ. Παπανδρέου προς τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο εξέθεσε ενώπιον του ελληνικού λαού κατηγορώντας τον για διγλωσσία. Δηλαδή του είπε ότι, ενώ στο εσωτερικό της χώρας είναι κατά του μνημονίου, όταν βρίσκεται στο εξωτερικό τάσσεται υπέρ του μνημονίου. Το έπραξε αυτό ενσυνείδητα και ενώ γνώριζε ότι....
θα επακολουθούσε οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού λοιπόν είχαν συναντηθεί Παπανδρέου και Σαμαράς μόλις μια μέρα πριν και αφού είχε διαφανεί μια κάποια συναίνεση και βοήθεια από πλευράς του κ. Σαμαρά προς τον κ. Παπανδρέου, στη λύση πακέτο που ετοιμάζεται αυτός να θέσει στην Σύνοδο Κορυφής, τότε προς τι αυτή η ξαφνική και απρόκλητη επίθεση εναντίον του κ. Σαμαρά;

Επειδή πλέον είμαστε μεγάλα παιδιά και δεν πρέπει να «τρώμε» τα προπαγανδιστικά τεχνάσματα, κάνουμε τις εξής σκέψεις:

Σκέψη πρώτη:
Υπάρχει πλήρης συνταύτιση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας στα θέματα του μνημονίου και απλώς έπρεπε να υπάρξει αυτό το θέατρο διαφωνίας και σύγκρουσης για να διασωθεί το πολιτικό σύστημα, μέσα από έναν αποπροσανατολισμό και περιμάντρωση των κομματικών οπαδών, διεγείροντας το θυμικό τους.

Σκέψη δεύτερη:
Είναι γνωστό σε όλους ότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα όρια του στατιστικού λάθους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ έχει δημοσκόπηση που την εμφανίζει 1% μπροστά. Επομένως στα πλαίσια αυτά και με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορέσει να συνεχίσει, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Σαμαρά συγκυβέρνηση και ο τελευταίος αρνήθηκε.

Σκέψη Τρίτη:
Σύμφωνα και πάλι με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, αλλά και σύμφωνα με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του δημοσίου χρέους, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιος εχέφρων σ’ αυτόν τον τόπο που να πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να πάει μέχρι το 2013 και τότε να κάνει εκλογές. Απλά αυτό είναι μαθηματικά αδύνατο. Επομένως ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε εκλογές, τώρα που ενδεχομένως είναι ακόμα μπροστά και η επίθεση εναντίον του κ. Σαμαρά έχει στόχο να βάλει πάλι στο κομματικό «μαντρί» όλους τους αμνούς που διαμαρτύρονται. Δηλαδή προετοιμάζει το έδαφος για τη συσπείρωση του κόμματός του, ενόψει εκλογών.

Εσείς ποια από τις τρεις σκέψεις επιλέγετε;;