Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Τραγωδία με τρεις νεκρούς στο λιμάνι της Σούδας


Τραγωδία τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σούδας όταν εργάτες από τη Λιβύη -υπήκοοι Μπαγκλαντές- που επέβαιναν στο Ε/Γ-Ο/Γ Ιonian King, έπεσαν στη θάλασσα κατά τον κατάπλου του πλοίου, προκειμένου να αποφύγουν τον επαναπατρισμό στη χώρα τους. Δύο άνθρωποι πνίγηκαν και ένας κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ έντεκα αγνοούνται.
Στις έρευνες συμμετείχαν δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος ένα φουσκωτό σκάφος Λ.Σ. ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ., δύο ρυμουλκά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικούπέντε φουσκωτά του Ναύσταθμου Κρήτης, καθώς και από αλιευτικά σκάφη.
Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν 29 άτομα, εκ των οποίων, τα 25 μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων και το ένα απεβίωσε κατά τη μεταφορά του. Τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Το μεσημέρι άλλοι δύο αγνοούμενοι εντοπίστηκαν κοντά στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού Κρήτης. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
« Ο τραγικός πνιγμός που βρήκαν στο λιμάνι της Σούδας μετανάστες από το Μπαγκλαντες, προκειμένου να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η βία και η καταστολή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το μεγάλο ζήτημα της μετανάστευσης. Το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι να οδηγεί στην απελπισία και στην απόγνωση τους ανθρώπους που εξαναγκάστηκαν από την βία της πείνας και των πολέμων να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς», σχολίασε το ΚΚΕ