Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Ορισμός πολιτικού θράσους....

Του Λουκά Σαλαπατάρα

Μου είναι δυσνόητο και ακατανόητο το γεγονός του πως και από που μερικοί «δημόσιοι άρχοντες» αντλούν το θράσος τους να κατακρίνουν και να απειλούν τους πάντες και τα πάντα, όπως ο κ. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Όταν επί 30 και χρόνια μισθοδοτείσαι ανελλειπώς από το δημόσιο και με υπέρογκες αμοιβές, όταν συμμετέχεις ενεργά στη διακυβέρνηση της χώρας και στη λήψη αποφάσεων, δεν γίνεται να επιρρίπτεις ευθύνες σε όλους τους άλλους και να αφήνεις τον εαυτό σου στο απυρόβλητο. Ειδικά όταν φέρεις μαζί σου και αρκετές αποτυχίες ( Ίμια , Υπόθεση Οτσαλάν). Και ακόμα περισσότερο, όταν έχεις πάρει ευνοιοκρατικά τόσο υψηλή θέση χάρη στην προσωπική σου σχέση με τον Πρόεδρο του Κόμματος και στην φοβία του μην τον... στολίσεις με κοσμητικά επίθετα, αφού στην περιφέρεια σου εκλέχτηκες 3ος και καταϊδρωμένος .
Είναι επιεικώς απαράδεκτο να βγαίνει ένα τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος της Κυβέρνησης να απειλεί ευθέως μισθωτούς με απολύσεις, ειδικότερα τις μέρες των γιορτών και όταν...

στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε σχετική αναφορά. Η μονιμότητα θεσπίστηκε κ. Αντιπρόεδρε για να προφυλάσσει απλούς και αδύναμους υπαλλήλους από έξωθεν παρεμβάσεις και απειλές από τους πολιτικούς τους προϊστάμενους. Δεν θα μας γυρίσετε εσείς 100 χρόνια πίσω. Δεν σας εξουσιοδοτήσαμε για κάτι τέτοιο. Και πιστέψτε με το γνωρίζουν μέχρι και οι αδαείς ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις προβλέπεται από το Σύνταγμα. Εκ τούτου, δεν χρειαζόμαστε την δική σας ευφυή μετάφραση.
Εσείς λοιπόν οι πολιτικοί που σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης κυβερνήσατε και έχετε όλη την ευθύνη για την τραγική κατάσταση της χώρας, μην μετακινείται τις ευθύνες προς τους κατασυκοφαντημένους δημοσίους υπαλλήλους (το εύκολο θύμα). Κάντε μια προσπάθεια να μας πείσετε ότι θέλετε να λύσετε προβλήματα και δεν σας νοιάζει μόνο το να έχετε εξουσία ( αυτό δλδ που πιστεύουμε όλοι μας για το σύνολο του πολιτικού κόσμου).

press-gr