Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Το ζερβό αυγό του φιδιού.


Γράφει ο ΑΓΓΕΛΟΣ Γ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ\ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αγαπητό OLYMPIA,
Θα ήθελα, κατ’ αρχάς, να ευχηθώ σε όλους τους συνεργάτες του blog αλλά και στους εκλεκτούς αναγνώστες σας καλή χρονιά, με υγεία, τύχη και ηρεμία!! Είθε, η νέα χρονιά να αποδειχθεί, έστω και κατ ολίγον, καλύτερη της προηγούμενης!
Όλη αυτήν την περίοδο των εορτών αλλά και εχθές αντιληφθήκαμε για άλλη μία φορά το πώς ακριβώς εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ανελέητες συνιστώσες του την τάξη και την ασφάλεια των πολιτών. Οι επίσημες δηλώσεις τόσο των διαφόρων αξιωματούχων του μορφώματος αυτού (Σκουρλέτης, κλπ) όσο και της Νεολαίας του, δεν αφήνουν απολύτως κανένα 
περιθώριο ερμηνευτικού λάθους: οι άνθρωποι είναι πλέον κι επισήμως οι υπερασπιστές της κάθε είδους ανομίας και αταξίας, αρκεί ασφαλώς να προέρχεται από τους αριστεροθολοκουλτουριαρέους κουκουλοφόρους της ευρύτερης ανένταχτης Αριστεράς! Το επί εικοσαετία συνεχιζόμενο αίσχος στην Βίλα Αμαλία στα Πατήσια βαφτίζεται «κοινωνικός χώρος συναθροίσεων» ενώ το ακόμη μεγαλύτερο αίσχος της απαραδέκτου καταστάσεως στην ΑΣΟΕΕ, «δικαίωμα στην ζωή». Οι με το έτσι θέλω καταληψίες της βίλας – άνδρου όπως απεκαλύφθη κάθε είδους παρανομίας και εγκληματικής δραστηριότητος – για τα σκρουμπούσκουλα της Αριστεράς θεωρούνται νέοι που βρήκαν τον χώρο έκφρασής τους, ενόσω οι λαθρομετανάστες παραέμποροι της Πατησίων, που έκρυβαν τα στοιχεία του εγκλήματος (εμπόρευμα) μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, θεωρούνται άνθρωποι με δικαίωμα στην ζωή!! Αντιλαμβάνεται δηλαδή πιά και ο κάθε κακόπιστος τρίτος ότι, όταν ένα επίσημο Κόμμα φθάνει στο έσχατο σημείο να καταγγείλει τις αυτονόητες ενέργειες εκ μέρους της συντεταγμένης Πολιτείας προς σύλληψη των κάθε λογής εγκληματιών, τότε ο μόνος αρμόδιος για να μας φυλάξει στην περίπτωση που το κόμμα αυτό κυβερνήσει κάποτε, είναι ο Θεός!!
Ασφαλώς, τίποτα από αυτά δεν εξέπληξε αυτούς (τους ολίγους) που χρόνια τώρα φωνάζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτή η συγκεκριμένη παράταξη αποτελεί την πολιτική έκφανση και έκφραση των καταληψιών, εγκληματιών και αρίστων στρατιωτών της δήθεν αναρχίας! Όμως τούτη την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρως ξυφουλκήσει κατά της εννόμου τάξεως, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις (αποχρώσες θα έλεγα) ότι, όχι μόνον υποστηρίζει τους κάθε λογής τέτοιους εγκληματίες αλλά και ότι ΣΥΝΕΙΔΗΤΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ και ενεργεί όπως μπορεί για να μην βρεθούν ποτέ στο εδώλιο!
Πράγματι, κατά το άρθρο 231 παρ. 1 του ΠΚ αλλά και την ερμηνεία που εδόθη σε αυτό από τον Άρειο Πάγο, όποιος εν γνώσει ματαιώνει τη δίωξη άλλου για κακούργημα ή πλημμέλημα που διέπραξε ή την εκτέλεση της ποινής που του επιβλήθηκε ή του μέτρου ασφαλείας, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών. Για την στοιχειοθέτηση του εγκλήματος αυτού απαιτείται, αντικειμενικώς, α) τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος από άλλον, στο οποίο δεν συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο (ως συναυτουργός, ηθικός αυτουργός ή συνεργός) ο υποθάλπων και β) πράξη, η οποία μπορεί να συνίσταται και σε παράλειψη του υποθάλποντος, πράγμα το οποίο συμβαίνει, όταν ο υποθάλπων έχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να επιχειρήσει την ενέργεια που παραλείφθηκε (άρθρο 15 ΠΚ), η οποία επιφέρει ματαίωση της δίωξης του άλλου. Τετελεσμένο είναι το έγκλημα της υποθάλψεως και όταν, με την πράξη του υποθάλποντος, παρεμποδίστηκε για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα η διωκτική αρχή να θέσει τον υπαίτιο στη διάθεση της δικαιοσύνης ή να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του και δεν αίρει την ευθύνη του το γεγονός ότι η σύλληψη ή η ποινική δίωξη του υπαιτίου επιτεύχθηκαν αργότερα. Υποκειμενικώς απαιτείται δόλος (άμεσος), ο οποίος περιλαμβάνει, αφενός μεν τη γνώση του υποθάλποντος με την έννοια της βεβαιότητας (της επίγνωσης) των πραγματικών περιστατικών που συγκροτούν την αντικειμενική υπόσταση ορισμένου κακουργήματος ή πλημμελήματος που τέλεσε άλλος και αφετέρου, τη θέληση αυτού να ματαιώσει τη δίωξη του υπαιτίου.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, θεωρώ πως, ο αρμόδιος Εισαγγελέας θα πρέπει αμέσως να καλέσει στο γραφείο του τους κυρίους αυτούς, που υπογράφουν τις διάφορες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του και να τους ρωτήσει εάν εγνώριζαν το τί συνέβαινε τόσο καιρό στην Βιλα Αμαλία αλλά και στην ΑΣΟΕΕ (όποιος υποστηρίζει ότι ένας χώρος που τελεί υπό παρανόμου καταλήψεως είναι χώρος «κοινωνικών εκδηλώσεων» και ότι «τα μπουκάλια τα είχαν μαζέψει τα παιδιά για ανακύκλωση»!!! λογικά το γνωρίζει αυτό και το προστατεύει…) και, εάν το εγνώριζαν, να τους παραπέμψει αυτοστιγμή για το έγκλημα της υποθάλψεως εγκληματία!!
Ήρθε πράγματι η ώρα να αποδείξει η Πολιτεία ότι ΚΑΙ θέλει και μπορεί να αποβάλει από τους κόλπους της το πραγματικό φίδι που έτρεφε στον κόρφο της τόσα χρόνια, διότι το αληθινό αυγό ανήκει σε αριστερό φίδι!!
Με εκτίμηση
ΑΓΓΕΛΟΣ Γ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ\ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΥΓ: Φαίνεται πως οι αστυνομικοί που εδάρθησαν ανηλεώς προχθές στο Κράτος εν Κράτει των Εξαρχείων από λαθρομετανάστες δεν ήταν άνθρωποι, αλλιώς κάποια ανακοίνωση συμπαράστασης θα είχε εκδοθεί από τις Συνιστώσες! Εάν είχε συμβεί το αντίθετον, δηλαδή το νόμιμον, ακόμη θα καιγόντουσαν αυτοκίνητα στην περιοχή από τις «δημοκρατικές» αντιδράσεις των παιδιών!! ΑΙΣΧΟΣ …