Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Αποκάλυψη: Νέα ντοκουμέντα για την εταιρεία όπλων της ξαδέρφης του Παπακωνσταντίνου - Η παρέα των Λιβανέζων "φίλων" των Παπανδρέου



Μείζον θέμα προκαλεί η αποκάλυψη πως το ζεύγος Ανδρέα Ρωσσώνη και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων φέρεται να έχει... εξαφανίσει από την "πειραγμένη" λίστα Λαγκάρντ ο "ξάδερφος" Γιώργος Παπακωνσταντίνου συμμετέχουν σε εταιρεία εξοπλισμών που προμηθεύει με πολεμικό υλικό το Ελληνικό Ναυτικό.

Πρόκειται για την εταιρεία "Μοδιάνο-Ρωσσώνης Α.Ε." στην οποία εκτός από τον Ρωσσώνη-που κατέχει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου, συμμετέχει ως μέλος και η δικηγόρος Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, ξαδέρφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. 

Σήμερα ο Lykavitos,gr αποκαλύπτει δύο ντοκουμέντα για την εταιρεία: Τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας "Μοδιάνο-Ρωσσώνης Α.Ε.", αλλά και την τελευταία μεταβολή του καταστατικού της εταιρείας  - τον Μάιο του 2008 στην οποία αποδεικνύεται η συμμετοχή της ξαδέρφης του παραπεμφθέντος υπουργού Οικονομικού Γ. Παπακωνσταντίνου.





Ποιος είναι ο Ανδρέας Ρωσσώνης, το όνομα του οποίου «σβήστηκε» από τη λίστα Λαγκάρντ;

Εκτός από το γεγονός ότι είναι σύζυγος της εξαδέλφης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ποια είναι η ιδιότητά του και ο ρόλος του στους ελληνικούς εξοπλισμούς και ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό;

Σύμφωνα με μια σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων  τα οποία έχει διαβάσει με προσοχή ο κ. Πεπόνης είναι «Οπλας» από το Κολέγιο Αθηνών με «θαλάσσια προϋπηρεσία» στους εξοπλισμούς του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο «Κολεγιόπαις» Αντρέας Ρωσσώνης είναι πασίγνωστος στο χώρο της εξοπλισμών, καθώς εδώ και χρόνια αντιπροσωπεύει διάφορα ιταλικά οπλικά συστήματα, κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό (κανόνια και βλήματα uto Melara).


Η παρέα των Λιβανέζων


Ο Ροσσόνης λόγω της εμπειρίας του στα εξοπλιστικά του Πολεμικού Ναυτικού δραστηριοποιήθηκε και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προωθώντας το πρόγραμμα των κορβετών Benuna έναντι των Γαλλικών φρεγατών FREMM.

Αυτό είχε ως συνέπεια ο Ρωσσώνης να έρθει πιο κοντά με τον Ισκαντάρ Σάφα, Λιβανέζο ιδιοκτήτη του Σκαραμαγκά και να προστεθεί στην υπόλοιπη Λιβανέζικη παρέα των Αθηνών που απαρτίζεται από τους επιχειρηματίες Τζ. Χάλακ, γνωστό στην ελλάδα ως διαχρονικό φίλο της οικογένειας Παπανδρέου και του Al Houri εκπρόσωπο της Λιβανέζικης εταιρίας «CCC» με έδρα την Αθήνα, της οποίας νομικός σύμβουλος φέρεται ο Χάρης Παμπούκης...

  Η παρέα των Λιβανέζων θεωρεί άνθρωπο «κλειδί» το Ρωσσώνη, που βοηθάει σημαντικά ώστε εν μέσω οικονομικής κρίσης και με το ΔΝΤ εγκαταστημένο στην Ελλάδα, το υπουργείο Οικονομικών να εγκρίνει την εκταμίευση 480 εκατομμυρίων ευρώ για την αποπληρωμή μέρους του προγράμματος των υποβρυχίων...

Σάφα: Δεν έχω σχέση με τον Ρωσσώνη


Δεν γνωρίζω και δεν έχω «οποιαδήποτε σχέση» με τον Ανδρέα Ρωσσώνη,αναφέρει αργά σήμερα το μεσημέρι σε δήλωση του ο ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αρνούμενος ότι συνδέεται με τον σύζυγο της ξαδέλφης του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τα Ναυπηγεία, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει «εσφαλμένες αναφορές σχετικά με τον κ. Ισκάνταρ Σάφα και κάποιον κ. Ανδρέα Ρωσσώνη»

«Αν και θα προτιμούσαμε να μην εμπλακούμε στην απόκρουση κάθε απίστευτου ισχυρισμού ή θεωρίας που συχνά δημοσιεύεται, επισημαίνουμε πως ο κ. Ισκάνταρ Σάφα ούτε γνωρίζει ούτε έχει οποιαδήποτε σχέση με τον κ. Ανδρέα Ρωσσώνη» καταλήγει η ανακοίνωση.
http://www.lykavitos.gr/2013/01/blog-post_5285.html