Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μ.Μόντι: «Εκκεντρική η ιδέα του Σ.Μπερλουσκόνι για εξεταστική»


dakepekoz: Και εδώ στην Ελλάδα σαν εκκεντρική αντιμετωπίστηκε η σύσταση εξεταστικής για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο!
Και εδώ στην Ελλάδα δεν είχαν πρόβλημα να την δεχθούνε...
Είχαν πρόβλημα να συσταθεί...
Κάνοντας λόγο για μία «εκκεντρική ιδέα, την οποία, όμως, δεν έχουμε πρόβλημα να την δεχθούμε», σχολίασε σήμερα ο Μάριο Μόντι στην πρόθεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να δημιουργηθεί μετεκλογικά εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει τον ρόλο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, αλλά και του Προέδρου της Ιταλίας, κατά την διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

  Ο «Καβαλιέρε» δήλωσε ότι επιθυμεί να αποσαφηνιστεί η στάση που τήρησαν ο Μάριο Μόντι και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, έναντι των αξιώσεων της Ε.Ε. και ο ρόλος τους σε ό,τι αφορά την συνωμοσία - όπως είπε- που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησής του, τον Νοέμβριο του 2011.

  «Γίνεται λόγος για συνωμοσίες; Σας παρακαλώ, ας προσπαθήσουμε να μιλήσουμε σοβαρά και ώριμα», σχολίασε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ισόβιος γερουσιαστής και οικονομολόγος, μιλώντας στην δημόσια ραδιοφωνία RAI.

  Αναφερόμενος στον Μπερλουσκόνι, ο Μόντι πρόσθεσε: «τις τελευταίες εβδομάδες, άλλαξε συνεχώς στάση και γνώμη προς το πρόσωπό μου, χρησιμοποιώντας μη συμβατικά όπλα. Πρώτα είπε πως η κυβέρνησή μου έκανε μόνο τραγικά λάθη. . . αμέσως μετά πως έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Ελπίζω οι ψηφοφόροι να μην έχουν μπερδευτεί τόσο όσο εγώ ο ίδιος».

  Σε σχέση με την διαδοχή του Ναπολιτάνο στην προεδρία της Δημοκρατίας την άνοιξη, ο επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Ρώμης, αποσαφήνισε ότι «δεν στόχευσε ποτέ στο αξίωμα αυτό, έστω και αν κάποιοι παρατηρητές επέμεναν ότι θα ήταν εφικτό». Ο Μόντι πρόσθεσε ότι μετά την πολιτική του στράτευση έχει «την επίγνωση ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι οπωσδήποτε λιγότερο πιθανή από ό,τι στο παρελθόν».

  «Σήμερα είμαι λιγότερο αμερόληπτος, αλλά, πιθανώς, πιο χρήσιμος στη χώρα μου», κατέληξε ο Μόντι, σύμφωνα με τον οποίο «η κύρια προτεραιότητα είναι να αυξηθεί στην Ευρώπη η προστασία των εργαζομένων, παράλληλα όμως να προσφερθούν ουσιαστικές δυνατότητες για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr