Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ύμνοι της Χουριέτ για Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου!

Δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη από την αναφορά της Χουριέτ, για το ποιόν αυτών των ανθρώπων. Η τουρκική εφημερίδα προαναγγέλει “αδικία και ανθρωποφαγία” εις βάρος του Παπακωνσταντίνου από τους… λαϊκιστές!
Η τουρκική Hurriyet δεν περιορίζεται στην αναφορά των γεγονότων γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά προχωρά στην ερμηνεία της. Ετσι, σε δημοσίευμά της λέει πως «η φωνή του Παπακωνσταντίνου δύσκολα θα ακουστεί έπειτα από τη σοκαριστική τροπή των γεγονότων τα οποία οδηγούν την Ελλάδα στο πιο σκληρό τεστ της».
Και συνεχίζει λέγοντας πως ο Παπακωνσταντίνου μπήκε στην πολιτική αρένα της ελληνικής πολιτικής ως ένα από τα «καθαρά» πρόσωπα του αναγεννημένου ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου.
Όμως, συνεχίζει το δημοσίευμα, «με τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις του σχετικά με το πόσο σύντομα η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές χάρη στις οποίες κέρδισε πολλούς υποστηρικτές, γρήγορα αποδείχθηκε λάθος».
Όπως λοιπόν προβλέπει η Hurriyet «το σκάνδαλο έφτασε την κατάλληλη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις παρουσίαζαν το κόμμα στάσιμο. «Ο λαός όμως ζητά από το ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους κι όχι διαδηλώσεις και ρητορείες».