Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΜΚΟ ζητά την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!


Στις 8 Ιανουαρίου εκδικάζεται στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης η αίτηση κατάργησης του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια που κατέθεσε η ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι».
Οι προσφεύγοντες διαμαρτύρονται για την υποχρέωση που επιβάλλεται στους μάρτυρες των ελληνικών δικαστηρίων, να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο. Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι η Ορθόδοξία είναι συνταγματικά η επίσημη θρησκεία του κράτους. Για αυτό το λόγο ο θρησκευτικός όρκος, έχει την ανάλογη ισχύ.Εάν κάποιος δεν θέλει να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο, μπορεί να δώσει πολιτικό όρκο, αν ανήκει φερειπείν στη Μουσουλμανική θρησκεία μπορεί να ορκιστεί στο Κοράνιο. Συνεπώς αυτό που ισχυρίζονται δεν ευσταθεί. 
Τα μέλη του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι», παραβρέθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε 48 ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν "παραβιάσεις" κατά αυτούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η υποχρέωση των μαρτύρων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης, με τις οποίες απαγορεύονται οι διακρίσεις.
Παράλληλα, οι προσφεύγοντες, ισχυρίζονται στην προς εκδίκαση προσφυγή τους, ότι η παρουσία χριστιανικών συμβόλων στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες δικαστές είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, δημιουργούν αμφιβολίες για την αμεροληψία των αποφάσεών τους.
Θα θυμίσουμε ότι ακόμη και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ορκίζεται στην Αγία Γραφή. Προφανώς αν είναι μουσουλμάνος θα ορκιστεί στο Κοράνιο. Αν για τις ΗΠΑ είναι τόσο σημαντικός ο θρησκευτικός όρκος φανταστείτε εδώ!
Είναι το λιγότερο ύποπτος ο ρόλος της συγκεκριμένης Μ.Κ.Ο η οποία συχνά - πυκνά βλέπει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, αλλά για τα εξαφανισθέντα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών ούτε κουβέντα δεν αρθρώνει, και παράλληλα προσπαθεί μέσω του ΔΑΔ να ανοίξει θέμα συνταγματικού διαχωρισμού της Ορθοδοξίας από το κράτος.
Η Ορθοδοξία συνέβαλε τα μέγιστα στην διατήρηση του Γένους κατά τη διάρκεια των σκοτεινών 400 χρόνων που αναγκαστήκαμε να ζήσουμε την απόλυτη σκλαβιά απο τους "φίλους" και"γείτονες" Τούρκους.Οι αγωνιστές του 1821 πολέμησαν "υπέρ πίστεως και πατρίδος" όπως οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι πολεμούσαν "υπέρ βωμών και εστιών". Aυτό δεν αλλάζει όσα χρόνια και αν περάσουν...