Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Στο γερμανικό στόχαστρο το πολιτικό μας σύστημα


papakosntantinou porisma kapsimo eggrafaΣτη περίπτωση που καταδικαστεί ο Παπακωνσταντίνου, θα καταδικαστεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Με τίτλο «Καλός Παπακωνσταντίνου, κακός Παπακωνσταντίνου» το άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέρεται στις εξελίξεις που αφορούν στις κατηγορίες εις βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Ο πρώην υπουργός θεωρούνταν πρωταγωνιστής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μέχρι που εμφανίστηκε η περιβόητη λίστα». Τονίζει ότι «όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις, ο Γ. Παπακωνσταντίνου παραμένει αθώος. Για την Ελλάδα θα ήταν καλό να αποδειχθεί η αθωότητα του πρώην υπουργού. Διότι σε διαφορετική περίπτωση πλήττεται για μια ακόμα φορά η αξιοπρέπεια του ελληνικού πολιτικού κόσμου.
Το πρώτο θύμα της λίστας ήταν η ελευθερία του Τύπου. Όταν ένας δημοσιογράφος δημοσίευσε τη λίστα συνελήφθη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Στη λίστα που δημοσιεύθηκε απουσίαζαν τρία ονόματα. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγορείται ότι αποφάσισε αυτοπροσώπως τη διαγραφή τριών συγγενικών του προσώπων.
Ο πρώην υπουργός είναι φυσικά αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Όμως οι αποδείξεις είναι συντριπτικές.
Το δεύτερο θύμα της λίστας Λαγκάρντ δεν είναι μόνο ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά το σύνολο της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα, την οποία πλήττει ο πρώην υπουργός Οικονομικών».
spirospero.gr
http://olympia.gr/2013/01/03/%CF%83%CF%84%CE%BF-