Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Στα θεμέλια αυτά στηρίχθηκε η οκταετία Καραμανλή και αναπτύχθηκε η Ελλάδα...


...που μετά το 1981 κατεδαφίσθηκε από το ΠΑΣΟΚ

Σαν σήμερα το 1956, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει νέο πολιτικό φορέα με την επωνυμία Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ), βάζοντας έτσι τα πολιτικά θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η περίφημη πλέον οκταετία Καραμανλή, στην διάρκεια της οποίας μεταμορφώθηκε η Ελλάδα.
Δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας. Έγιναν τεράστιες επενδύσεις. Φτιάχτηκαν βιομηχανίες.
Φτιάχτηκαν τα εργοστάσια ζάχαρης δίνοντας δουλειά σε πολύ κόσμο κι ας μην ξεχνούμε και την δουλειά όλων εκείνων, που καλλιεργούσαν ζαχαρότευτλα για παράδειγμα στον Θεσσαλικό κάμπο, έτσι ώστε να τα πουλήσουν στην βιομηχανία ζάχαρης.
Φτιάχτηκαν οι χαρτοβιομηχανίες...
Γενικότερα ξεκίνησε με την οκταετία Καραμανλή η ανάπτυξη της χώρας κι άρχισαν οι επενδύσεις στον τουρισμό και στην βιομηχανία που συνεχίσθηκαν και επί χούντας.
Παράδειγμα η χαρτοβιομηχανία ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ στη Λάρισα, η οποία προσέφερε εργασία σε 400 ανθρώπους, παράγοντας εξαιρετικής ποιότητος χαρτί και το σημαντικό είναι ότι δεν εισήγαγε χαρτοπολτό από το εξωτερικό, αλλά αξιοποιούσε το άχυρο που απέμενε στον Θεσσαλικό κάμπο μετά τον θερισμό των σιτηρών.


Στην οκταετία Καραμανλή έγιναν οι πρώτοι σοβαροί αυτοκινητόδρομοι και για πολλά χρόνια μετά οι Έλληνες αποκαλούσαν τα φωτο-ανακλαστικά που είχαν τοποθετηθεί στην μεσαία διαχωριστική γραμμή των δρόμων, ως "φωτάκια του Καραμανλή".

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Tην ίδρυση του Φεστιβάλ Αθηνών και στο Ηρώδειο την Τζίνα Μπαχάουερ να τραγουδά σε ανθρώπους που είχαν έρθει και από ξένες χώρες για να την ακούσουν;


Tην δημιουργία του πρώτου χιονοδρομικού κέντρου στον Παρνασσό; Tα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ; Τις φωτισμένες παρεμβάσεις του Πικιώνη ακόμα και σε παιδικές χαρές; Την τουριστική ανάδειξη των Δελφών;
Την γενικότερη πολιτιστική κίνηση με μεγάλους ανθρώπους του ελληνικού πολιτισμού να τιμώνται σε όλο τον κόσμο για την δημιουργία τους; Τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή να συναναστρέφεται ανθρώπους σαν τον Μάνο Χατζηδάκη, σαν τον Δημήτρη Χορν; 

Η Ελλάδα πορεύθηκε για χρόνια οικοδομώντας την προκοπή της πάνω στα θεμέλια της οκταετίας Καραμανλή.

Την προκοπή που κατεδάφισε μετά το 1981 το σύστημα ΠΑΣΟΚ.

ΝΝ
parapolitika