Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η σχέση της οικογένειας Παπακωνσταντίνου με τα όπλα


Η σχέση της οικογένειας Παπακωνσταντίνου με τα όπλα
Η υπόθεση αλλοίωσης της λίστας με τρία ονόματα να έχουν σβηστεί, φέρνει στο φως άγνωστες πλευρές της οικογένειας, οι οποίες σχετίζονται με τον κόσμο των εξοπλιστικών και των όπλων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό έχει ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης, το όνομα του οποίου σβήστηκε από την αρχική λίστα, αλλά και η σύζυγός του και εξαδέλφη του πρώην υπουργού Μαρίνα Παπακωνσταντίνου.  Και οι δυο τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Μοδιάνο-Ρωσσώνης Α.Ε., της εταιρείας που αντιπροσωπεύει τον ιταλικό γίγαντα εξοπλισμών ΟΤΟ Melara στην Ελλάδα, με δουλειές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία χρόνια, αλλά όπως τονιζει η εφημεριδα και με εμπλοκή σε σειρά άλλων αμφιλεγόμενων συμφωνιών επί κυβερνήσεων Παπανδρέου, όπως η μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. 
Όπως γράφουν τα «Παραπολιτικά» ο Ανδρέας Ρωσσώνης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Αντίθετα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παράγοντες των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού, με τεράστιες επιτυχίες στην προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων για το όπλο. Ο Ρωσσώνης χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους που κινούνται στον χώρο των εξοπλισμών ως ένας από τους ισχυρότερους παίκτες της Μεταπολίτευσης, με πολλές και ισχυρές γνωριμίες.
«Ήταν τόση η δύναμη του Ρωσσώνη, που όποια εταιρεία εκπροσωπούσε είτε κέρδιζε τον διαγωνισμό για την προμήθεια είτε αυτός δεν ολοκληρωνόταν, δηλαδή δεν έχανε ποτέ» λέει χαρακτηριστικά στα «Παραπολιτικά» για τον επιχειρηματία κορυφαίος αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού.
«Έχοντας νυμφευθεί και την κόρη ενός υπουργού Εξωτερικών  επί κυβερνήσεων Ν.Δ., του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, η οποία είναι εξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα υπουργού Οικονομικών, όλα ήταν σχετικά εύκολα σε ό,τι αφορά διασυνδέσεις και «πλάτες»», τονίζει άλλος αξιωματούχος του ΓΕΝ, σύμφωνα πάντα με τη εφημερίδα.
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/267213/i-shesi-tis-oikogeneias-papakonstantinoy-me-ta-opla#ixzz2H0h9cNZB