Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

“Καίνε” τον Γ.Παπακωνσταντίνου οι πρώτοι μάρτυρες! Καταθέσεις-”ταφόπλακα”



Κατέθεσαν δύο από τους πρώτους υπόπτους του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στους οικονομικούς εισαγγελείς για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με βάση την κατάθεσή του πρώην υπουργού Οικονομικών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι “Είχε δώσει την λίστα για φύλαξη στο γραφείο του και από εκεί χάθηκε”.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρώτοι μάρτυρες υποστήριξαν ότι “Δεν είχαν ιδέα για την ύπαρξη της λίσταςστο γραφείο, ούτε τους την έδωσε ο πρώην ΥΠΟΙΚ για φύλαξη και δεν γνωρίζουν πως και αν χάθηκε”. 
Συγκεκριμένα κλήθηκαν να απαντήσουν όσα γνωρίζουν για το πώς και από ποιον μεταγράφηκε το περιεχόμενο του cd σε ηλεκτρονικό στικάκι, ποιος κλήθηκε να προβεί στη μετεγγραφή του υλικού και εφόσον γνωρίζουν, ποιος αφαίρεσε από το επίμαχο αρχείο τα στοιχεία για τους λογαριασμούς, οι δικαιούχοι των οποίων είναι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου.
Να σημειωθεί ότι οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να περάσουν το κατώφλι των δύο εισαγγελέων προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας.
Από την στιγμή που επιβεβαιωθούν οι μαρτυρίες τους (πρόκειται να καταθέσουν και άλλοι -δύο ή τρεις από το γραφείο του πρώην ΥΠΟΙΚ) τότε ανοίγει ο δρόμος για να ζητηθεί η ποινική δίωξη του πρώην υπουργού και να καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικασηρίου. Η Βουλή θα αποφασίσει στις 15 του μήνα την σύσταση προανακριτικής Επιτροπής.
Τελικά, ο πρώην “τσάρος” της Οικονομίας, πρέπει να είχε ιδιαίτερη έφεση στις αλλοιώσεις: Μην ξεχνάμε ότι η πρώτη υπόθεση για την οποία κατηφορείται είναι η πλαστογράφηση και αλλοίωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με συγκεκριμένες εντολές που είχε δώσει στην ΕΛΣΤΑΤ!