Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ο Α.Ρωσσώνης, το ΕΛΙΑΜΕΠ και η εταιρεία όπλων - Η γυναίκα του μέλος του ΔΣ!


ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ "ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ"
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, τις εξαδέλφες του πρώην ΥΠΟΙΚ και τον μπατζανάκη του Α.Ρωσσώνη, τον Σ.Σικιαρίδη.
Νεότερο στοιχείο: Ο Α.Ρωσσώνης είχε βάλει και την σύζυγό του εταίρο Μαρίνα στην εταιρεία αντιπροσωπειών οπλικών συστημάτων που διατηρούσε με τον Α.Μοδιάνο.
Δηλαδή οι δύο από τις τρεις που είχαν αφαιρεθεί από την λίστα Λαγκάρντ από τον Γ.Παπακωνσταντίνου, είχαν άμεση εμπλοκή με τις προμήθειες τις άμυνας, αλλά τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα αν σκεφθούμε ότι  η άλλη εξαδέλφη η Ελένη Παπαγεωργίου που εργαζόταν στο ΤΑΙΠΕΔ από το οποίο παραιτήθηκε με το ξέσπασμα του σκανδάλου συμμετείχε στο ΔΣ του περιβόητου ΕΛΙΑΜΕΠ! Το οποίο οι μελέτες ουκ ολίγες φορές καθορίζουν το είδος και την σκοπιμότητα μιας προμήθειας.
Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι από το ΕΛΙΑΜΕΠ πρωτοκλασάτα στελέχη του αρθρογραφούσαν κατά της προμήθειας των ρωσικών TOMA ΒΜΠ-3ΗΕL που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Καραμανλή να προμηθευτεί από την Ρωσία, τα οποία είχαν αντιπάλους συστήματα τα οποία αντιπροσώπευε ή απλώς έκανε λόμπινγκ υπέρ τους, ο Α.Ρωσσώνης! Και όλα αυτά από ένα ίδρυμα πoυ χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών! 
Όλη αυτή η ομάδα αναμένεται να περάσει την πόρτα του γραφείου των οικονομικών εισαγγελέων αναμένεται να περάσουν και οι τρεις δικαιούχοι του επίμαχου λογαριασμού στην τράπεζα HSBC ποσού 1.222 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για τους: Συμεών Σικιαρίδη, ο Ανδρέα Ρωσσώνη και την Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών που αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς κατά την εξέταση των παραπάνω προσώπων αναμένεται να εστιάσουν στο επίμαχο ποσό των 1.222.000 δολαρίων και αν αυτό είναι «καθαρό», κάτι που υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ελένη Παπακωνσταντίνου και αν έχει φορολογηθεί.
Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να κληθούν εκ νέου οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης, οι οποίοι είχαν καταθέσει στο πρώτο στάδιο της έρευνας ως ύποπτοι.
Να πούμε τέλος ότι κάποιος με το εξαιρετικά περίεργο όνομα "Boulos Hankach" εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά υπέρ των οποίων έκανε λόμπινγκ ο Α.Ρωσσώνης για να περάσει στην ιδιοκτησία του Ι.Σάφα και λέει ότι "Ο κ. Ισκάνταρ Σάφα ούτε γνωρίζει ούτε έχει οποιαδήποτε σχέση με τον κ. Ανδρέα Ρωσσώνη". Αλλίμονο!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr