Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Σαν πολύ να βιάζεται ο Αντωνάκης για ΑΟΖ! Μήπως είναι επειδή...βιάζεται και η Μέρκελ;

Η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει συντεταγμένες για τα εξωτερικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα Ηνωμένα Εθνη μέσα στους πρώτους μήνες του 2013.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι συζητήσεις αυτές έχουν ξεκινήσει ήδη από το καλοκαίρι τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου. Το δεύτερο εμφανιζόταν έτοιμο να δώσει τη σχετική εντολή στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου τον Οκτώβριο στην Ελλάδα, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Μόλις δώσει το "πράσινο φως", η Αθήνα λογικά θα προχωρήσει, ίσως και εντός του Ιανουαρίου.

Ωστόσο δεν φαίνεται προς το παρόν να κερδίζει έδαφος η εναλλακτική πρόταση της μονομερούς ανακήρυξης ΑΟΖ, η οποία επίσης έχει πέσει στο τραπέζι.

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ως θερμός υποστηρικτής μιας τέτοιας κίνησης, κάτι που φάνηκε και από τη σχετική αναφορά στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του περί Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Εμείς όμως, ως...κακοπροαίρετοι, υποψιαζόμαστε τη...βιασύνη της Μερκελ να βάλει χέρι στα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, τώρα που είναι νωρίς, γιατί αν πάρει τις (επερχόμενες) εκλογές ο Alexis, το ...πακέτο πάει κατα ΗΠΑ μεριά ασυζητητί!


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2013/01/blog-post_4755.html#ixzz2H7BnP8Tt
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike