Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Έρχονται Ελβετοί Εισαγγελείς για Άκη, Βίκυ και Ζήγρα


Έρχονται Ελβετοί Εισαγγελείς για Άκη, Βίκυ και Ζήγρα
Τη βαριά πύλη των φυλακών Κορυδαλλού θα περάσει στις αρχές Φεβρουαρίου 2014 αντιπροσωπεία της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Ελβετίας προκειμένου να εξετάσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη που εκτίουν ποινές κάθειρξης, καθώς και τον εξάδελφο του πρώην υπουργού Νίκο Ζήγρα ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος αφού το δικαστήριο είχε δώσει αναστολή στην εκτέλεση της 6χρονης ποινής του.
Και οι τρεις βρέθηκαν στο στόχαστρο των ελβετικών δικαστικών αρχών καθώς φέρονται εμπλεκόμενοι σε υπόθεση «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» που αφορά δύο τραπεζικούς λογαριασμούς της τράπεζας Morgan Stanley της Ζυρίχης, στους οποίους είχαν κατατεθεί το χρονικό διάστημα 2000 με 2001 δύο επιταγές, με περίπου 30 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (24,3 εκατ. ευρώ).

Τα χρηματικά αυτά ποσά φέρονται να συνδέονται με μίζες που διακινήθηκαν για τις περιβόητες συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ήδη οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν ενημερωθεί σχετικά από τους ανακριτές για θέματα διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Δημήτρη Σταυρόπουλο, οι οποίοι έκαναν δεκτό το αίτημα δικαστικής συνδρομής του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Βέρνης Λίνχαρντ Οξνερ.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ελβετών βρίσκεται και ο ρόλος ενός πρώην στελέχους της τράπεζας, ελληνικής καταγωγής, που φρόντιζε την τραπεζική σχέση του κ. Τσοχατζόπουλου με την Morgan Stanley. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από τον κατάλογο των ερωτήσεων που έχει κοινοποιηθεί στους κατηγορουμένους, προκύπτει, ότι το ενδιαφέρον των Ελβετών εισαγγελέων στρέφεται στις σχέσεις του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, αλλά και της πρώην συζύγου του Γκούντρουν Μολντενχάουερ, καθώς και του εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα με πέντε πρόσωπα, που φέρονται να έχουν διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» που δόθηκε για τα εξοπλιστικά προγράμματα.