Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Το κέντρο μου υποχωρεί, το αριστερό μου διαλύεται, εξαίρετη κατάσταση… επιτίθεμαι


20140125-002851.jpg
Ο μεγάλος ιστορικός, φιλόλογος, εκπαιδευτικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ, με αφορμή την ομιλία που θα έχει την Κυριακή στην Αμαλιάδα, προσκεκλημένος του Ομίλου Φίλων Μακεδονίας Αμαλιάδας. Η ομιλία θα γίνει στο ξενοδοχείο Αμαλιάς, στις έντεκα και μισή το πρωί.
Ο ιστορικός, σχολιάζοντας τις τρέχουσες δυσμενείς εξελίξεις στην χώρα, ανέφερε ότι ο κακός Έλληνας έκανε τόσο κακή την Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι η πολιτική έχει γίνει ένα παιχνίδι βούρκου, που απομακρύνει τους πιο άξιους από την ενασχόληση μαζί της. Το παραμύθι με το δίλημμα εντός ή εκτός Ευρώπης δεν ισχύει, καθώς η Ευρώπη είναι η Ελλάδα και ξεκινάει από την Ελλάδα. Ο ίδιος
έλεγε να μην μπει η Ελλάδα σε αυτό το club και χαρακτηριζόταν ευρωσκεπτικιστής και πάλι πήρε την ίδια ταμπέλα όταν έλεγε να μην συμμετέχει η χώρα στο ευρώ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτούργησε σαν τον Άγιο Βασίλη, σύμφωνα με τον κ. Καργάκο, που έδινε μποναμά στα μέλη της για να είναι ανάξια. Συνέστησε την επαναφορά της αυτάρκειας στην παραγωγή αγαθών στην χώρα, καθώς η γη ανήκει σε όποιον την δουλεύει και όχι σε όποιον την κατέχει.
Στο σημαντικό θέμα της παιδείας, χαρακτήρισε ολιγόνοες τους υπουργούς που περιβάλλονται από ανάλογους συμβούλους και φτιάχνουν σχολές που δεν διδάσκουν τα παιδιά. Ο κ. Καργάκος απέδωσε την προσπάθεια αποδόμησης κάθε στοιχείου ιστορίας και πολιτισμού της χώρας, στην ανεπάρκεια των σύγχρονων ελλήνων, που έτσι δεν θα δείχνουν το μικρό τους ανάστημα.
Για την παρούσα οικονομική κρίση ανέφερε ότι θυμίζει πολύ την ανάλογη περίοδο χρεοκοπίας του 1893, που και τότε υπήρξε διεθνής οικονομικός έλεγχος για την Ελλάδα, αλλά κανείς δεν το έβαλε κάτω και η χώρα κατόρθωσε μέσα σε μερικά χρόνια να φτιάξει στρατό, να πολεμήσει νικηφόρα στους Βαλκανικούς πολέμους, να ξεκινήσει την Μικρασιατική εκστρατεία και να συμμετέχει σε δύο παγκόσμιους πολέμους.
Πρότεινε επάνοδο στην Ελλάδα, για να μην υπάρχει εξάρτηση για κανένα αγαθό από το εξωτερικό. Συνέστησε στους Έλληνες να δώσουν τα χέρια και όχι τα μαχαίρια, καθώς η χώρα κινδυνεύει εθνικά από αυτοδιάλυση την ώρα που δεν περιστοιχίζεται από αγαθούς γείτονες.