Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο φόρος ακινήτων δείχνει πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο.


samaras_venizelos_aftodioikisi2-620x320Η μεγάλη καθυστέρηση της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την παράλογη και εξοντωτική φορολόγηση των ακινήτων, ο προτεινόμενος τρόπος πληρωμής του φόρου σε έξι μηνιαίες δόσεις και κυρίως το ότι η αποστολή των εκκαθαριστικών και η πληρωμή του φόρου θα αρχίσουν από τον Ιούλιο του 2014, δείχνουν ξεκάθαρα ότι το μεγάλο σοκ για τους Έλληνες μεταφέρεται για μετά τον κρίσιμο Ιούνιο 2014.
Υπενθυμίζουμε ότι περί τον Ιούνιο 2014 θα γίνουν μαζί οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Μέχρι τότε η κυβέρνηση, ενδυναμωμένη επικοινωνιακά και από την ευρωπαϊκή προεδρία,  θα έχει όλη την άνεση να διερευνήσει την Κοινή Γνώμη και να διαπιστώσει τι είδους εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αναμένει από τις κάλπες, ώστε ανάλογα να αποφασίσει αν θα στήσει τριπλές ή διπλές κάλπες. 
Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι εντελώς απαγορευτική η συνειδητοποίηση από τους πολίτες, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014, του φορολογικού τσουνάμι που τους περιμένει, γιατί τότε η έκρηξη της λαϊκής οργής στην κάλπη (κυρίως της Ευρωβουλής) θα είναι σεισμική πολλών ρίχτερ.
Πέτρος Χασάπης