Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Υπουργείο Υγείας: Αύριο απολύονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν την απεργία

Tελεσίγραφο στους ιατρούς-υπαλλήλους που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ότι θα διακοπεί η σύμβασή τους με τον Οργανισμό σε περίπτωση που δεν σταματήσουν την απεργία τους, έστειλε ο υφυπουργόςΥγείας Αντώνης Μπέζας. Η δήλωση του υφυπουργού Υγείας αφορά 1.000 ιατρούς, οι 
οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή, ως εκ τούτου, αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης σε δήλωσή του τόνισε ότι όσοι γιατροί συνεχίσουν την απεργία τους και την Παρασκευή θα διακοπεί η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ. Με απλά λόγια θα απολυθούν. Οπως σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας, σε περίπτωση που διακοπεί η σύμβασή τους αυτό θα έχει σαν συνέπεια να μην του καταβάλλονται από τον Οργανισμό τα 20 ευρώ ανά επίσκεψη ασφαλισμένου, ενώ οι τελευταίοι θα αναγκάζονται να πληρώνουν μόνοι τους τα φάρμακά τους που θα τους τα έχει συνταγογραφήσει ο συγκεκριμένος γιατρός.

«Αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ» υπογράμμισε ο κ.Μπέζας και πρόσθεσε:«Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα».

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη κατηγορία ιατρών είναι, ήδη, σε απεργία εδώ και 10 ημέρες, ενώ, σήμερα εξήγγειλαν παράταση της απεργίας για ακόμη δύο εβδομάδες.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που δεν αποδώσει το μέτρο αυτό, να προχωρήσουν ακόμη και σε πολιτική επιστράτευση.

http://www.iefimerida.gr
http://www.triklopodia.gr/2013/11/blog-post_2165.html