Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Αργοπόταμος


Ο Αργοπόταμος και η Παραμάνα (Αμερική) στέλνουν περήφανο χαιρετισμό στο νέο αντάρτη, στο νέο αντιστασιακό, στον γκρεμιστή των γεφυρών της εξάρτησης, Αλέξη Τσίπρα. Πού' σαι Άρη για να δεις το καμάρι της Αυγής! Σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης ο πρόεδρος του Σύριζα αλλά με ξένα κόλλυβα, όπως πάντα διότι το παιδί λατρεύει τις αιματηρές αντιστάσεις αλλά όταν πρόκειται για την αντίσταση του σήμερα, κρατάει ροζ σημαία. Εκάστοτε κρατάει και λευκή μην τον πάρουν τα βόλια. 
Ενώ στον Γοργοπόταμο και στην Αλαμάνα μάζευε ψηφαλάκια ρίχνοντας ανέξοδα συνθήματα, λίγες μέρες πριν κάλεσε ο ίδιος την Παραμάνα Αμερική να συμφωνήσουν για νέα σχέδια Μάρσαλ, παράλληλα νομίσματα, αποδοχή του χρέους όχι κάτω από Γέφυρες αντίστασης αλλά στην ζεστή θαλπωρή του Μεγάρου Μουσικής. Με την ευγενική χορηγία της προπαγανδιστικής συριζαίας φυλλάδας “Αυγής” αγκαλιάστηκε η Αριστερά της Ελλάδας με το Ινστιτούτο Levy, Ινστιτούτο Ford, Morgan Stanley, University of Columbia και όλα τα καλά παιδιά. Ως νέοι Άρης και Ζέρβας απεργάστηκαν στο Συνέδριο όχι την ανατίναξη της Γέφυρας της εξάρτησης αλλά την στήριξη των θεμελίων μιας νέας Γέφυρας ολοκληρωτικής εξάρτησης της χώρας ή ό,τι απέμεινε από αυτή. 
Δε μπορεί να είναι ο ίδιος άνθρωπος αυτός που ρίχνει συνθήματα για το πόπολο στον Γοργοπόταμο με αυτόν που λέει: «Είναι τιμή να χαιρετίζω σε ένα τόσο κρίσιμο συνέδριο και είναι διπλή τιμή όταν οι διοργανωτές είναι το Levy Institute, ένα ερευνητικό ίδρυμα παγκοσμίου κύρους με σημαντική συμβολή στην προοδευτική οικονομική σκέψη και πολιτική”. Δεν πρόκειται για διπροσωπία πρόκειται το είδος του αχυράνθρωπου που εδώ και χρόνια κρυβόταν πίσω από τις Παραμάνες ενώ τώρα στον παρουσιάζουν πρωταγωνιστή στην σκηνή. Να φανταστείς ότι το ίδιο πρόσωπο είναι και αριστερός! 
Ο θαυμαστής του πρώτου Σχεδίου Μάρσαλ, το οποίο επέβαλλαν Αμερική και Ευρώπη στην Ελλάδα για 50 και πλέον χρόνια, θέλει ένα νέο διότι χωρίς την Ούντρα του ο αριστερός Τσίπρας την Ελλάδα δεν μπορεί να την φανταστεί. 
Όταν αρχίζεις να αποδέχεσαι προτάσεις ανθρωποφάγων Ινστιτούτων Levy κ.λπ για παράλληλα νομίσματα μέσα στην Ελλάδα και για νέα σχέδια Μάρσαλ δισεκατομμυρίων με άγνωστες εγγυήσεις, δεν γκρεμίζεις Γέφυρες αλλά φτύνεις αυτούς που είχαν τα κότσια να χτυπήσουν τον κατακτητή με σκληρό αντίτιμο. 
Όταν όλα αυτά μέσα από την προοδευτικότητά σου και την ριζοσπαστικότητα των μέσων μαζικής σου ιδιοκτησίας τα περνάς σε έναν ναυαγισμένο λαό ως σωτηρία είσαι πιο επικίνδυνος από αυτούς που σπρώξανε τον λαό και την χώρα στον ωκεανό. Είσαι πιο επικίνδυνος διότι δεν προτείνεις ως μοναδική σανίδα σωτηρίας την γερμανική λογική αλλά την σωτηρία από την Παραμάνα Αμερική μέσω της γερμανικής λογικής. Και στο ευρώ, και στην ΕΕ, και στο παράλληλο νόμισμα για πληρωμές χαρατσιών εντός Ελλάδας, και αμερικανικά κεφάλαια για την διαχείριση του Κράτους. Εν ολίγοις, αριστερέ, προοδευτικέ, ριζοσπάστη, πρόεδρε Τσίπρα, ενώ η τωρινή εξουσία μού προτείνει ένα αφεντικό, εσύ μού προτείνεις δύο: ΕΕ και ΗΠΑ. Μάλλον η πρότασή σου στηρίζεται στον πλουραλισμό της αριστεράς που πρεσβεύεις! 
Οι αυθέντες σου γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως απευθύνονται σε έναν λαό χωρίς κοινωνική συνοχή γι' αυτό σε βάζουν και παίζεις αυτό το θλιβερό μονόπρακτο. Γιατί ακόμη και οι ιδεολογικές διαφορές που υπήρχαν 71 χρόνια πριν δεν στάθηκαν εμπόδιο για κάποιους να έχουν εθνική συνοχή ανατινάζοντας την Γέφυρα του Γοργοπόταμου. 
Τέτοιου είδους τολμήματα που έφεραν τα πάνω κάτω στους κατακτητές ανήκουν αποκλειστικά σε άνδρες που σταματούσαν ακόμα και τα Γοργά Ποτάμια της Κατοχής και όχι σε βελουτέ επαναστάτες που δεν είναι τίποτε περισσότερο από τα Ήσυχα Ποτάμια που δεν γκρεμίζουν αλλά ενισχύουν Γέφυρες κατοχής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου