Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ Σαμαράς-Βενιζέλος προωθούν αλλαγή εκλογικού νόμου - Βλέπουν τη... συντριβή

Θέλουν και προωθούν αλλαγή του εκλογικού νόμου οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος προκειμένου να αποφύγουν τη συντριβή στις επερχόμενες εκλογές, δεδομένου ότι, θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα που ο λαός δεν αντέχει καθώς η κυβέρνηση τρώει τη μια φάπα μετά την άλλη, με τελευταία την απόρριψη από τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ της πολιτικής διαπραγμάτευσης. Την ίδια στιγμή ο «πολιτικός γάμος» του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προκαλεί έκρηξη στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων. 
Η προγραμματική συμφωνία που υπέγραψαν Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος αναφέρει συγκεκριμένα ότι «το εκλογικό σύστημα είναι πάντα μια εξαιρετικά κρίσιμη θεσμική παράμετρος που δεν πρέπει να τροφοδοτεί τεχνητές πολώσεις, αλλά να εναρμονίζεται με την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα μέσα από την υπεύθυνη προγραμματική συνεργασία».
Προαναγγέλουν επι της ουσίας αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο για να αποφύγουν τον ορυμαγδό που προμηνύεται και να ανακόψουν μία πιθανή αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη όμως και να το πετύχουν, αφού απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για να περάσει και να ισχύσει τις επόμενες εκλογές, τη συντριβή δεν πρόκειται να την γλυτώσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις (όχι σε όλες αυτές που δημοσιεύουν τα συστημικά ΜΜΕ) και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, ενώ η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα και ανακάμπτει μετά την επιχείρηση της κυβέρνησης με τις πολιτικές διώξεις κατά του κόμματος και τη φυλάκιση της ηγεσίας της.
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για τους ψευδομάρτυρες η Χρυσή Αυτή επιβεβαίωσαν απλά τη σκευωρία σε βάρος του Λαικού Συνδέσμου που στήθηκε μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσει η κυβέρνηση την κοινή γνώμη απο τα οικονομικά προβλήματα και να ενισχύσει το εθνικό-απτριωτικό προφίλ της. Αμ δε. Οι πολίτες αντιλήφθηκαν εξ αρχής την απάτη.
Η Ν.Δ. παραμένει σε χαμηλά ποσοστά, ενώ το ΠΑΣΟΚ παλεύει να κρατήσει εκλόγιμο ποσοστό.
Στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος πίστευε πώς η συνεδρίαση της Κ.Ο. θα ήταν ευνοική γι’ αυτόν μετά την προγραμματική συμφωνία που υπέγραψε με τον Α. Σαμαρά για τη «διάσωση της χώρας», αλλά μόνο ξύλο δεν έπεσε. Πολλοί βουλευτές αντέδρασαν έντονα, βλέποντας πώς η τακτική του Προέδρου τους οδηγεί στο χάος και εκτός Βουλής, στο όριο του 3%.
Παρόμοια είναι και η κατάσταση στη Ν.Δ. μετά τη στήριξη που παρείχε ο πρωθυπουργός στον Ε. Βενιζέλο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, κάνοντας συνένοχη τη Ν.Δ. Ήδη έχουν πέσει οι πρώτες προειδοποιητικές βολές κατά του Α. Σαμαρά και αναμένεται «έκρηξη» βλέποντας πιθανό το ενδεχόμενο το φλέρτ των δύο να καταλήξει σε μία ένταξη του Βενιζέλου στη Ν.Δ.
«Τότε δεν θα μιλάμε για Ν.Δ.» λένε βουλευτές του κόμματος στέλνοντας σαφές μήνες στον Α. Σαμαρά. Η κατάσταση έχει οξυνθεί επίσης με τις επιλογές του κ. Στουρνάρα, τον οποίο στηρίζει πλήρως ο πρωθυπουργός.  
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη λήψη νέων μέτρων και ακόμη πιο επώδυνων. Ο κ. Σαμαράς επέλεξε για ένα και περισσότερο χρόνο να παριστάνει το «καλό παιδί» στην τρόικα, βουλιάζοντας τη χώρα και εξοντώνοντας τους Έλληνες, προκειμένου να διαπραγματευτεί ευνοϊκούς όρους για την επίλυση της κρίσης χρέους και τώρα τρώει… πόρτα.
Κατά τη συνάντηση που είχε με την κ. Μέρκελ, αυτή με απαξιωτικό τρόπο απέρριψε κάθε συζήτηση για πολιτική διαπραγμάτευση και παρέπεμψε στην τρόικα, δείχνοντας επι της ουσίας στον κ. Σαμαρά το… δρόμο των νέων μέτρων. Με λίγα λόγια είπε στην κυβέρνηση «σκάσε και προχώρα σε όσα έχουμε συμφωνήσει για την ολοκλήρωση του σχεδίου υποδούλωσης του λαού και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας».
Έσπευσε μάλιστα αμέσως ο κ. Στουρνάρας να «σηκώσει το γάντι» και να μιλήσει για νέα μέτρα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σχεδιάζονται ανατροπές στο ασφαλιστικό που θα πλήξουν 1.500.000 Έλληνες, νέοι φόροι και περικοπές συντάξεων.
Ευτυχώς που πρόκειται για «μη οριζόντια μέτρα». Αλλιώς θα μιλούσε η κυβέρνηση για συντάξεις μετά… θάνατον.
Είναι λοιπόν σαφές πώς κυβέρνηση έχει τελειώσει. Οι εκλογές είναι θέμα χρόνου και επεξεργάζονται σχέδια για να σώσουν ότι μπορούν από τα ποσοστά τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr