Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ Μαύρη Θάλασσα: Τοποθετήθηκε σταυρός προσκύνησης

Σταυρός προς μνήμη των ορθόδοξων χριστιανών που σκοτώθηκαν στο βυθό της θάλασσας τοποθετήθηκε από τους δύτες στα νερά της Μαύρης Θάλασσας στην περιοχή της Χερσονήσου, δηλαδή στον τόπο βαφτίσεως του Αγίου Δούκα Βλαδίμηρου, αναφέρει η ιστοσελίδα της ενορίας της Συμφερούπολης.
Tο γεγονός αυτό στα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος «Ιερή θάλασσα» αναφέρεται στους εορτασμούς των 1025 χρόνων του Εκχριστιανισμού των Ρως και αποσκοπεί στην εδραίωση ιστορικών, πνευματικών και πολιτισμικών δεσμών μεταξύ των αδελφικών λαών της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
Την τελετή του αγιασμού του τιμητικού σταυρού πριν το κατέβασμά του στο νερό τέλεσαν οι ιερείς του ναυτικού Ιερού Ναού του Αγίου Βλαδίμηρου, όπου βρίσκονται  οι σαρκοφάγοι των διάσημων ναυάρχων Μ.Π.Λάζαρεφ, Π.Σ.Ναχίμοφ και άλλων ηρώων του Κριμαϊκού Πολέμου της Ρωσίας κατά της Οθωμανικής, της Γαλλικής και της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.
Η επιγραφή στον σταυρό λέει: «Θυμήσου, Κύριε, τους πεσόντες δούλους Σου, Χριστιανούς, που σκοτώθηκαν από τους πρώτους αιώνες μέχρι τις ημέρες μας και θυσίασαν τη ζωή τους για την πίστη του Χριστού και της Πατρίδας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr