Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να κάψει σενάρια εκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ που φουντώνουν

Παναγιώτης Σιάνης
Πολλά τα σενάρια που πυροδότησε η γενικόλογη και προεκλογικού περιεχομένου διακήρυξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  Πολλοί είδαν πίσω από το κείμενο την προετοιμασία των δύο κομμάτων για προσφυγή σε εκλογή, ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα κάποιοι βλέπουν και κοινή κάθοδο στις εθνικές εκλογές.

Παρόμοια σενάρια αφορούν και τις περιφερειακές εκλογές, όπου αναφέρεται το ενδεχόμενο να υπάρξει κοινή στήριξη σε κάποιους υποψήφιους. Τα σενάρια αυτά επιχείρησε να  «κάψει» ο επικεφαλής του τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης μιλώντας στον Real FM:

««Δεν υπάρχει θέμα εκλογικής συνεργασίας. Στην Ευρώπη, αυτές οι συμφωνίες μεταξύ κομμάτων έχουν γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εμείς έχουμε τις διαφορές μας με τη Νέα Δημοκρατία αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να έχουμε ένα πλαίσιο λειτουργίας και συνεργασίας», είπε σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για τη σκοπιμότητα της προγραμματικής συμφωνίας.

 Και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα συμπλήρωσε : ««Δεν υπάρχει θέμα κοινής συμπόρευσης ούτε κοινών υποψηφίων. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, απευθύνονται στις δυνάμεις τους».

Τώρα ποιος πιστεύει τέτοιου είδους διαψεύσεις είναι ένα θέμα...