Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΚ: Στυγνός εκβιασμός μέχρις εσχάτων

ΣΟΚ: Στυγνός εκβιασμός μέχρις εσχάτων
Ο τρόπος με τον οποίον κινείται τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση έχει εκνευρίσει τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Ξαφνικά από εκεί που η Ελλάδα ήταν το «καλό παιδί», ξαφνικά επιχειρούν να την μετατρέψουν και πάλι σε «μαύρο πρόβατο», πράγμα το οποίο συνέβη με το που η κυβέρνηση έδειξε να μην «μασάει» μπροστά στις υποδείξεις της Τρόικα για νέα μέτρα.
Η αλήθεια είναι ότι θα περίμεναν από την κυβέρνηση να μην αντιδράσει τόσο έντονα στην φημολογία περί λήψης νέων μέτρων. Αντιθέτως ανέμεναν για ακόμα μία φορά η ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει την ίδια πειθήνια συμπεριφορά. Όμως αυτή τη φορά, ο Σαμαράς είναι αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα. Δεν είχαν υπολογίσει το γεγονός πως ο Σαμαράς αυτή τη φορά θα «τσινίσει» καθώς ξέρει ότι ακόμα ένας γύρος οριζόντιων δημοσιονομικών περικοπών θα σημάνει το πολιτικό τέλος του ίδιου και της κυβέρνησής του.
Όμως οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται να ξεπεράσουν κάθε όριο εκβιασμού απέναντι στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη έτοιμο σχέδιο να παγώσουν τις δόσεις για την Ελλάδα μέχρι την ερχόμενη άνοιξη και συγκεκριμένα τις Ευρωεκλογές! Θεωρούν ότι αυτό μπορεί να είναι το αντίποινο προς την ελληνική πλευρά προκειμένου να την υποχρεώσουν να λάβει τα οριζόντια μέτρα για να μην χρεοκοπήσει αν δεν της καταβληθούν οι δόσεις των δανείων που έχει υπολογίσει.
Με αυτόν τον υποχθόνιο τρόπο, οι δανειστές μας είναι αποφασισμένοι να φθάσουν την κατάσταση μέχρι τα άκρα. Το γεγονός μάλιστα ότι στη Γερμανία δεν πρόκειται να σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβρη, προτίθενται να το επικαλεστούν ως άλλοθι για να «νεκρώσουν» κάθε κινητικότητα γύρω από το ελληνικό ζήτημα. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί μετά απ' όλα αυτά είναι αν τελικά οι Ευρωπαίοι φοβούνται ένα πολιτικό ατύχημα στην Ελλάδα και την κατάρρευση της συγκυβέρνησης; Και εδώ το NEWSBOMB έχει πλούσιο ρεπορτάζ που θα το αποκαλύψει πολύ σύντομα...


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/360800/sok-stygnos-ekviasmos-mehris-eshaton#ixzz2iU6LHJxi