Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Για «τζάμπα μαγκιές» μίλησε ο Βενιζέλος μετά το «αντάρτικο» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την προγραμματική συμφωνία

Για «τζάμπα μαγκιές» μίλησε ο Βενιζέλος μετά το «αντάρτικο» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την προγραμματική συμφωνία

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη καθώς μετά την ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου στην οποία ο πρόεδρος του κινήματος υποστήριξε ότι η προγραμματική συμφωνία που ενέκρινε με τον Αντώνη Σαμαρά είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, πολλοί βουλευτές άσκησαν σκληρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης αλλά και στις κεντρικές επιλογές του κόμματος.

Ηταν τέτοιος ο όγκος των επικρίσεων από τους βουλευτές που ο Βαγγέλης Βενιζέλος στη δευτερολογία του μίλησε για «τζάμπα μαγκιές». 

«Η κοινωνία μας πιέζει μεν να αντισταθούμε στην τρόικα, αλλά μόλις αντιστέκεσαι σου λένε κάποιοι "πρόσεξε μην κάνεις τζάμπα μαγκιές". Δεν πρέπει να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο» προειδοποίησε στη δευτερολογία του ο Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος παράλληλα απευθυνόμενος προς την ΚΟ τόνισε: «Πρέπει να εκπέμπουμε ένα μήνυμα σταθερότητας, αυτοπεποίθησης και καθαρότητας. Να υπερασπιστούμε την προγραμματική συμφωνία, να αναδείξουμε τη σημασία της, να δούμε τα επιμέρους σημεία της ως ένα κεκτημένο για 
Νωρίτερα και ενώ η συνεδρίαση της ΚΟ είχε αρχίσει με έντονη συναισθηματική φόρτιση καθώς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Καρρά που απεβίωσε την Τρίτη, τουλάχιστον οκτώ βουλευτές του κόμματος - οι Κώστας Σκανδαλίδης, Θάνος Μωραίτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μιχάλης Κασσής, Νίκος Σηφοουνάκης, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιάννης Κουτσούκος - είχαν ασκήσει σκληρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ. 

Στην κριτική τους πάντως υπήρξε και αντίλογος από βουλευτές όπως ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με αποτέλεσμα να μετατραπεί η συνεδρίαση σε σκηνικό έντονων πολιτικών διαξιφισμών. 
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5049726/gia-tzampa-magkies-milhse-o-benizelos-meta-to-antartiko-boyleytwn-toy-pasok-gia-thn-programmatikh-symfwnia/