Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Οι εισαγγελείς ελέγχουν τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ


Από τα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων, Πεπόνη και Μουζακίτη, αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ πέρασε στο ΣΔΟΕ, για να εντοπιστούν τυχόν φορολογικές παραβάσεις
Εάν οι καταθέτες στην ελβετική τράπεζα δικαιολογούν τα χρήματα που έχουν στους λογαριασμούς τους κι εάν έχουν φορολογηθεί γι’ αυτούς, θα εξετάσει το ΣΔΟΕ, που έχει στην κατοχή του αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους”, η Βουλή αναμένεται να ενημερωθεί πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας ή τις πρώτες ημέρες του 2013 για το εάν στη νέα λίστα περιέχονται περισσότερα ονόματα πολιτικών προσώπων, πέραν των τριών που συμπεριλαμβάνονταν στην πρώτη λίστα και ήδη ελέγχει η επιτροπή της Βουλής.
Η έλευση της νέας λίστας έχει αρχίσει να τροφοδοτεί ένταση μεταξύ των κομμάτων και ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί ακόμη και τις διαδικασίες παραλαβής της λίστας από το Παρίσι, ζητώντας να κατατεθεί στη Βουλή η αλληλογραφία με τις γαλλικές αρχές και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους απέκρυψαν την πρώτη λίστα.
Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι και η νέα λίστα Λαγκάρντ θα καταδείξει ότι δεν έγιναν λάθος χειρισμοί και ζητά να έρθουν στη Βουλή όλα τα στοιχεία.
Την ίδια ώρα, η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και πετά το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών να καταθέσει σχετικό αίτημα στη Βουλή.
defencenet.gr