Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Μπερλουσκόνι: «Ο Μόντι θα λειτουργήσει ως στήριγμα της κεντροαριστεράς»


Μπερλουσκόνι: «Ο Μόντι θα λειτουργήσει ως στήριγμα της κεντροαριστεράς»

ΖΗΤΑΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ


Ανοικτή φραστική επίθεση εναντίον του Μάριο Μόντι εξαπέλυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατηγορώντας τον ότι δε σεβάστηκε τις εγγυήσεις που έδωσε ως πρωθυπουργός. Παράλληλα ο Καβαλιέρε θα ζητήσει εξεταστική επιτροπή προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πτώσης της δικής του κυβέρνησής.
«Ο Μάριο Μόντι θα λειτουργήσει,ως στήριγμα της Κεντροαριστεράς και δεν σεβάστηκε τις εγγυήσεις, που μας είχε δώσει,όταν ανέλαβε πρωθυπουργός, πριν ένα χρόνο», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρακτορείο Vista, ενώ πρόσθεσε ότι ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός «αποφάσισε να μπει στην πολιτική, χάνοντας, όμως, μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του. Διάλεξε να παραμείνει ισόβιος γερουσιαστής και να τεθεί επικεφαλής μιας σειράς κομματίδιων του κεντρώου χώρου».
Τέλος επιρρίπτει ευθύνες για την οικονομική κρίση της χώρας, τονίζοντας ότι «η Κεντροαριστερά και το Κέντρο του Μάριο Μόντι θέλουν να συνεχίσουν την οικονομική πολιτική λιτότητας, η οποία οδήγησε την Ιταλία στην σημερινή, ακραία, κατάσταση».
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι σήμερα το μεσημέρι, κατά την άφιξή του στον σταθμό του Μιλάνου, σκοπεύει να ζητήσει εξεταστική επιτροπή η οποία θα ερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του, πριν δεκατρείς μήνες.
«Μιλάμε για πραγματική συνωμοσία. Θα κερδίσουμε και θα προχωρήσουμε στην σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπή, για να εξακριβώσουμε όλες τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο Καβαλιέρε.
«Ο Μόντι λέει ότι έσωσε την Ιταλία από την καταστροφή, αλλά αυτά είναι μπαγαποντιές. Δεν είναι αλήθεια, δεν θα συνέβαινε καμία καταστροφή. Μιλάμε, απλώς, για μια πολιτική και χρηματιστική προσυμφωνημένη κίνηση», πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να ανακοινώσει ότι θα κάνει μεγάλη προεκλογική καμπάνια σε όλη τη χώρα.
Από την πλευρά του, ο Μάριο Μόντι, από την Βενετία, περιορίσθηκε στο να δηλώσει ότι «είναι πεπεισμένος ότι η κατάσταση της Ιταλίας θα βελτιωθεί, αν όλοι εργασθούν για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου».


Πηγή: Μπερλουσκόνι: «Ο Μόντι θα λειτουργήσει ως στήριγμα της κεντροαριστεράς» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/83647#ixzz2GSjOGT4a