Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Το σχέδιο για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων



dimosioiypalliloiΈνα πιο ευέλικτο σύστημα αξιολόγησης για τους εργαζομένους στο Δημόσιο επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με το σχέδιο, που δημοσιεύεται στο “Έθνος”, από αξιολόγηση θα περάσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ θα υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια ανά κατηγορία υπαλλήλων και εκπαιδευτική βαθμίδα.
Βασικό εργαλείο αξιολόγησης θα είναι ο προσωπικός φάκελος κάθε υπαλλήλου, το γραπτό τεστ -από το οποίο θα εξαιρεθούν οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης- και η συνέντευξη.
Κάθε υπουργείο ξεχωριστά θα διαμορφώσει την πρόταση για την αξιολόγηση του προσωπικού που υπηρετεί στις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα συλλέξει το σύνολο των προτάσεων και κατόπιν θα διαμορφώσει ένα κοινό πλαίσιο αξιολόγησης το οποίο θα τεθεί υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
Το σχέδιο αξιολόγησης του προσωπικού θα τεθεί σε διαβούλευση και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δημόσιο και αναμένεται να οριστικοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου του 2013.
Όσον αφορά στις μετακινήσεις και τη διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσα στον Φεβρουάριο ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος με τους 2.500 εργαζόμενους και από τις αρχές του έτους τίθεται σε εφαρμογή η δεύτερη φάση που προβλέπει 25.000 υπαλλήλους σε καθεστώς κινητικότητας – διαθεσιμότητας.
spirospero.gr