Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Επιβεβαίωση defencenet.gr για ομόλογα: Σκάει νέο "κανόνι" στις 15 Μαΐου

Στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί η επερχόμενη τρίτη πτώχευση (!) στις 15 Μαΐου από τα ομόλογα αλλοδαπού δικαίου. Σημειώνεται ότι το μόνο μέσο που έχει ασχοληθεί με το θέμα είναι το defencenet.gr.
Συνολικά 6,5 δισ. ευρώ ομόλογα περιμένουν να "κουρευτούν" αλλά οι κάτοχοί τους αρνήθηκαν να υπαχθούν στο «κούρεμα»! Στις 15 Μαΐου πάει το πρώτο ομόλογο για πληρωμή στο ταμείο 450 εκατ. ευρώ, κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να γίνει, με αποτέλεσμα να "καταγγελθεί" η Ελλάδα στην διεθνή ένωση να πληρωθούν πάλι τα CDS και να πτωχεύσει για τρίτη φορά, δεύτερη ολικά...

Επίσης θα συζητηθούν οι σοβαρές εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά την ολοκλήρωση του PSI.
Οι επικεφαλής των δανειστών θα έρθουν εκ νέου στη συνέχεια, για τον πρώτο έλεγχο σχετικά με την υλοποίηση του Μνημονίου, αλλά και την οριστικοποίηση των νέων μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014.
Εάν η ύφεση στην ελληνική οικονομία, επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, υπερβεί εφέτος το 4,7%, τότε αναπόφευκτα θα χρειαστούν και άλλα μέτρα (πέραν των 11,6 δισ. ευρώ και των 3,5 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή και τις αστοχίες του 2012). Ήδη, το ΚΕΠΕ έχει καταρτίσει έναν πρώτο κατάλογο με πιθανά πεδία για να καλυφθούν τα 11,6 δισ. ευρώ των πρόσθετων μέτρων, ωστόσο οι αποφάσεις θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=40143&Itemid=160