Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η Ελλάδα… βγήκε από το Μνημόνιο!


Απόψε το βράδυ, αν δεν το καταλάβατε, η Ελλάδα βγήκε από το Μνημόνιο. Δεν υπάρχει πλέον δανειακή σύμβαση με εξοντωτικούς όρους από την πλευρά της τρόικας. Η εγκληματικότητα πατάχθηκε, όπως κάποτε… η τρομοκρατία. Η καθημερινή ανασφάλεια των πολιτών, έδωσε τη θέση της σε μια κοινωνία ευδαιμονίας. Το μέλλον ξεπρόβαλε και πάλι, φωτεινό και ....
χειροπιαστό.

Γελάτε… Μα πώς να προσεγγίσει κανείς διαφορετικά την εικόνα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών, όπου περίπου το 50% του χρόνου του δελτίου αφιερώθηκε στο debate και το ναυάγιο που συνόδευσε τις συζητήσεις στη Διακομματική Επιτροπή. Ακόμη και εικόνα από την Ιπποκράτους υπήρξε, όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε σε διάγγελμα καταγγελίας του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας.

Φυσικά, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το debate. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το Μνημόνιο. Και το ΠΑΣΟΚ. Που απέκτησε ιστορικά πλέον βιωματική σχέση με το Μνημόνιο, το ενέγραψε στο πολιτικό και ιδεολογικό dna του, και οι μελλοντικές ηγεσίες του, θα δυσκολεύονται να μην απολογούνται για τη συγκεκριμένη επιλογή εθνικής καταστροφής.

Βεβαίως, τα κανάλια πέτυχαν σήμερα να «χαθεί» μια μέρα πολιτικής αντιπαράθεσης, στη διάρκεια της οποίας το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε και πάλι να απολογείται απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Τι είναι όμως μια μέρα μπροστά… στην αιωνιότητα; Τίποτα φυσικά. Θα έχουμε στη διάθεσή μας άπλετο χρόνο για να συζητούμε τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και όνομα ή έμβλημα, κι αν αλλάξει. Όσο για τα κανάλια… υπάρχει και το διαδίκτυο.
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_4346.html