Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΟΧΙ του ΝΑΤΟ στα Σκόπια

2012
http://olympiada.files.wordpress.com/2012/04/nato_1.jpg?w=265&h=178«Λύστε πρώτα το θέμα της ονομασίας, με την Ελλάδα και μετά ελάτε σ’ εμάς».
Να λέμε και καμία καλή κουβέντα: Επιτυχία του Σταύρου Δήμα (ο οποίος δεν πολιτεύεται) στο Σκοπιανό.
Στις 20-21 Μαΐου γίνεται η…
σύνοδος κορυφής των 28 μελών- κρατών του ΝΑΤΟ στο Σικάγο. Κύριο θέμα η διερεύνηση της Ατλαντικής Συμμαχίας. Υποψήφιες χώερς προς ένταξη είναι τα Σκόπια, η Γεωργία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο.
Το Ελληνικό ενδιαφέρον είναι η ένταξη των Σκοπίων, χωρίς να έχει επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Δήμας από καιρό κινήθηκε αθόρυβα και παρασκηνιακά και πέτυχε: σύνοδος δεν θα είναι διάσκεψη διερεύνησης».
Οπότε δεν θα κριθεί η ένταξη των Σκοπίων και η Σύνοδος θα ξεκαθαρίσει στην ηγεσία των Σκοπίων ότι:
• Ένταξη θα υπάρξει μόνο όταν επιβληθεί το πρόβλημα του ονόματος.
Παρασκήνιο: O Έλληνας υπουργός εξωτερικών κατόρθωσε να πείσει αμερικανούς και γάλλους, κυρίως να μην γίνει η ένταξη των Σκοπίων γιατί, τότε, τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν. Οι αμερικανοί είπαν, τελικά οκ και διαβίβασαν την απόφασή τους στα Σκόπια με το αμερικανικό στυλ:
«Φίλε, λύστε πρώτα το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα και μετά ελάτε σ’ εμάς..»
Στη Σύνοδο την πρώτη μέρα θα συνεδριάσουν τα 28 κράτη μέλη και την δεύτερη θα συμμετέχουν άλλα 13 που έχουν «συνεισφέρει στις ανάγκες του ΝΑΤΟ».
Η Ρωσία θα είναι παρούσα, όχι, όμως και μέσα στην Σύνοδο. Θα είναι στο Σικάγο και θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με Νατοϊκούς αξιωματούχους.
spirospero.gr
http://olympia.gr/2012/04/27/%ce%bf%cf%87%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b9%ce%b1-5-2/