Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Αληθεύει ότι η Siemens θέλει να αγοράσει την ΔΕΗ;


Μια είδηση που περιμένει διάψευση

 Για τους μη γνωρίζοντες να επισημάνουμε ότι ΔΕΗ, μετά και τις νέες εξελίξεις των Βρυξελλών για την εξασφάλιση των 50 δισ. ευρώ, φιγουράρει ως ένα από τα «φιλέτα» προς πώληση ΔΕΚΟ.
Αν τώρα αυτό το συνδυάσουμε και με τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της κ. Ζερβού, το ζήτημα αρχίζει να αποκτά δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει προ ημερών ότι προϋπόθεση της Γερμανίας για να βοηθήσει τη χώρα μας είναι να προχωρήσει το πρόγραμμα πώλησης δημόσιας περιουσίας από την Ελλάδα.
Έτσι, το ενδιαφέρον της Siemens για να «αγοράσει» την ΔΕΗ δίνει και μια άλλη διάσταση στο θέμα, δεδομένου ότι ο γερμανικός κολοσσός βαρύνεται με το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας, του οποίου η διερεύνηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται μαζί του και το ελληνικό δημόσιο για το θέμα των αποζημιώσεων, όπως επισημαίνει γνωστό blog.
Με αυτά τα δεδομένα, η πληροφορία για «πώληση» της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, από την συγκεκριμένη εταιρία αποτελεί «είδηση» - βόμβα που παίρνει διάψευση, αλλιώς είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Περιμένουμε κάποια δήλωση του κ. Πεταλωτή, που γνωρίζουμε ότι λαμβάνει σοβαρά την «κριτική» που ασκεί στην κυβέρνηση το parapolitika.gr
http://www.parapolitika.gr