Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η ΝΔ λέει και πάλι όχι, αν τεθεί θέμα 180 βουλευτών.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε, ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να πει και πάλι «όχι», σε περίπτωση που τεθεί θέμα ψήφισης από τη Βουλή της συμφωνίας που έκανε ο κ. Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με την αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 των βουλευτών. Φέρεται μάλιστα αποφασισμένος να αντιπροτείνει μέχρι και δημοψήφισμα, κάτι που θα εκθέσει ανεπανόρθωτα τον κ. Παπανδρέου και θα τον αναγκάσει να πάει σε εκλογές.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες....
η κ. Μπακογιάννη ζήτησε να ψηφιστεί η συμφωνία με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Την πρόταση αυτή την αντιλαμβάνονται στη Νέα Δημοκρατία, ως μια προσπάθεια του καθεστώτος να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων το μνημόνιο το οποίο, όπως θα θυμάστε, ψηφίστηκε με απλή πλειοψηφία και παραμένει αντισυνταγματικό. 

Με δεδομένη την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά, εκφράζονται φόβοι από τη ΝΔ, πως αν τελικά επιλεγεί από τον κ. Παπανδρέου η ψήφιση με την αυξημένη πλειοψηφία των 3/5, τότε ίσως θα πρέπει να αναμένουν αποστασία.

Η βέβαιη άρνηση του Αντώνη Σαμαρά, εκτιμούμε ότι δικαιολογεί και τον εκνευρισμό του κ. Παπανδρέου και την ξαφνική επίθεσή του τελευταία  εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες του ζήτησαν να επιτύχει την ευρύτερη δυνατόν συναίνεση για την χωρίς τριγμούς παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δις ΕΥΡΩ..