Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητάει θυσίες από τον συνταξιούχο των 600 ευρώ και από τον μισθωτό των 1.500 ευρώ.ΓΑΠ, ΒΕΡΟΙΑ

«Δεν υπάρχει κράτος, το έχουν κάνει διεθνές ανέκδοτο»

ΒΕΡΟΙΑ

Αποστολή: ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΜΠΟΣ

Τη λύση των εκλογών, για να αλλάξει πορεία η χώρα, έδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Βέροια, λέγοντας πως...

βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ή θα συνεχίσουμε στον ίδιο καταστροφικό κατήφορο ή θα αλλάξουμε πορεία, για να χτίσουμε μια δυναμική οικονομία, να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια.

Χρέωσε τα αδιέξοδα που βιώνουν οι Ελληνες στη νεοσυντηρητική πολιτική της κυβέρνησης και, με αφορμή τα κρούσματα βίας και εγκληματικότητας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ανικανότητα να προστατέψει τη ζωή, την περιουσία, την ελευθερία και τα δικαιώματα των πολιτών.


«Σήμερα η ανασφάλεια γίνεται θηλιά στον λαιμό τού κάθε Ελληνα και της κάθε Ελληνίδας», είπε στην ομιλία του στο δημοτικό γυμναστήριο της Βέροιας και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί:


«Δεν υπάρχει κράτος. Εχουμε ανομία. Θρηνούμε νεκρούς, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας.
Τραγική είναι η εικόνα, ένα νέο, φτωχό κορίτσι, να χάνει τη ζωή του στον Βύρωνα. Οι ληστείες έγιναν ρουτίνα. Τα όπλα και οι πυροβολισμοί, συχνό φαινόμενο. Οι αποδράσεις έγιναν διεθνές ανέκδοτο».

«Δώστε ελικόπτερο στον Καραμανλή, θέλει να φύγει για να λυτρωθεί», φώναξαν σ' αυτό το σημείο οι νέοι, παραπέμποντας στην απόδραση Παλαιοκώστα και ο Γ. Παπανδρέου αντέδρασε με χαμόγελο σχολιάζοντας: «Η νεολαία πετάει σήμερα».


Οι συγκεντρωμένοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γέμισαν το γυμναστήριο και αρκετοί έμειναν απ' έξω. «Κάτω η χούντα του Καραμανλή», ακούστηκε κάποια στιγμή από το ακροατήριο και τότε ο Γ. Παπανδρέου διέκοψε την ομιλία και παρατήρησε:


«Εχω πει πολλές φορές, δεν είναι χούντα. Ο κ. Καραμανλής πήρε στις προηγούμενες εκλογές εντολή από τον ελληνικό λαό, αλλά την πρόδωσε, γι' αυτό χρειάζεται αλλαγή πορείας η χώρα».


Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την οικονομική κρίση, λέγοντας ότι:


* Δεν διεκδικεί ενώ θα έπρεπε κονδύλια από την Ε.Ε. για τη στήριξη της οικονομίας και των οικονομιών των βαλκανικών χωρών. «Θα το πράξει όμως η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», είπε.


* Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητάει θυσίες από τον συνταξιούχο των 600 ευρώ και από τον μισθωτό των 1.500 ευρώ. 


Επίσης, την κατηγόρησε ότι
ανέχεται τις προκλήσεις της Τουρκίας και ταλαντεύεται σαν εκκρεμές ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και τον τυχοδιωκτισμό και ψάχνει να διαλέξει αφεντικό.

Σε έναν κατ' εξοχήν αγροτικό νομό, όπως είναι η Ημαθία, ο Γ. Παπανδρέου:


* Υποστήριξε ότι η
κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τους αγρότες, με αποτέλεσμα τη μείωση του εισοδήματος των αγροτών, την αύξηση της ανεργίας (στη Νάουσα έφτασε το 50%), τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία.

* Τόνισε ότι ο νομός Ημαθίας έχει δυναμικές καλλιέργειες, πολιτισμό, φυσικά κάλλη και προοπτικές που προσφέρονται για την «πράσινη ανάπτυξη» και
το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, θα προωθήσει μεγάλες επενδύσεις και ένα νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης.

* Είπε ότι θεωρεί
απαραίτητη τη λειτουργία εμπορικού αεροδρομίου στην Αλεξάνδρεια, την επέκταση του νοσοκομείου της Βέροιας, την κατασκευή διοικητηρίου, δικαστικού μεγάρου, την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Βέροιας-Νάουσας-Εδεσσας και του προαστιακού σιδηροδρόμου, που θα ενώνει τις παραπάνω πόλεις με τη Θεσσαλονίκη. *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/03/2009
LINK
http://taxalia.blogspot.com/2011/01/600-1500.html