Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Μη μου πεις ότι αισθάνεσαι "ασφάλεια" με το νέο ασφαλιστικό;

Σοκ και δέος με τις νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό
Oπως από την Δευτέρα είχαμε αναφέρει (Κλειδώνουν με την γραμμή της τρόικας οι αλλαγές στο ασφαλιστικό ), ότι «κλείδωσαν» οριστικά οι αλλαγές στο ασφαλιστικό με βάση με...

μνημόνιο και τις υποδείξεις της τρόικας ανατρέποντας το σχέδιο που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, επιβεβαιωνόμαστε αφού χθες η κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου τις οριστικοποίησε.
Έτσι συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι με το νέο σχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο οι βασικές προϋποθέσεις για την χορήγηση σύνταξης θα είναι τα 40 χρόνια εργασίας και το 60 έτος της ηλικίας.

Μέσα στη ρύθμιση αυτή για την 40ετία θα υπάρχει και συνυπολογισμός εξαγορών ( στρατιωτική θητεία , σπουδές) , διαδοχική ασφάλιση ,ενώ ως κοινωνική παροχή θα αναγνωρίζονται και τα χρόνια πλασματικής ασφάλισης για την μητρότητα.

Βέβαια θα υπάρξει μια σταδιακή εξομάλυνση ως προς τις υπάρχουσες διατάξεις της 35ετίας και 37ετίας και μέχρι το 2015 για περιπτώσεις σημερινών ωρίμων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Ακόμη θα υπάρχουν ισχυρά αντικίνητρα για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις μετά το 60ο έτος για όσους δεν έχουν 40 χρόνια ασφάλισης. Συγκεκριμένα θα υπάρχει μείωση συντάξεων για κάθε χρόνο πρόωρης συνταξιοδότησης πριν το 65 έτος γύρω στο 6% για κάθε χρόνο.

Σε διαπραγμάτευση είναι ακόμη η ερμηνεία των διατάξεων για το ποσοστό της αναπλήρωσης του συντάξιμου μισθού με πιο εφιαλτικό σενάριο για την βασική σύνταξη να είναι γύρω από το 45-48% .

www.asfalisinet.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_9594.html#ixzz0pgrCdKoC