Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Επι ΠΑΣΟΚ οι περισσότερες προσλήψεις στη Βουλή

Επί ΠΑΣΟΚ οι περισσότερες προσλήψεις στη Βουλή
Σφραγίδα ΠΑΣΟΚ φέρει η διόγκωση στον αριθμό των υπαλλήλων της Βουλής, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων υπαλλήλων στο Κοινοβούλιο έγιναν επί «πρασίνων» κυβερνήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μόνο την τετραετία 2000-2004 οι εργαζόμενοι στη Βουλή αυξήθηκαν κατά 450, αφού από 643 το 2000 έφτασαν τους 1.093 το 2004.
Από την άλλη, και παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, τα στοιχεία του κ. Πετσάλνικου δείχνουν ότι σε έξι χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. οι υπάλληλοι αυξήθηκαν κατά 276, από 1.093 έφτασαν το 2009 να είναι 1.369. Μετά τις συνταξιοδοτήσεις και τις τελευταίες μονιμοποιήσεις μετακλητών σήμερα στη Βουλή εργάζονται ως μόνιμοι 1.340 εργαζόμενοι.
Από το γραφείο του κ. Πετσάλνικου χθες δεν έκρυβαν, πάντως, τη δυσαρέσκειά τους για πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε blogs και μιλούν για πρώην βουλευτές που απέκτησαν την ιδιότητα του υπαλλήλου της Βουλής επί των ημερών του νυν προέδρου.
«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει ο κ. Πετσάλνικος να φορτωθεί τη μονιμοποίηση της πρώην βουλευτού της Ν.Δ. Μερόπης Καλδή, αφού μονιμοποιήθηκε στις 8/1/2003». Δηλαδή, επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη.
Επίσης, διευκρινίστηκε ότι ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μ. Μαυρομμάτης –σ.σ. και γι’ αυτό έγινε πολύς λόγος ότι δήθεν διορίστηκε ως μόνιμος υπάλληλος– είναι μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά και δεν σημαίνει ότι θα μονιμοποιηθεί.
Κατά πληροφορίες, πάντως, η Μερόπη Καλδή και ο Μ. Μαυρομμάτης δεν είναι οι μόνοι πρώην βουλευτές που εργάζονται στη Βουλή. Από το γραφείο του προέδρου της Βουλής επιφυλάσσονται να ενημερώσουν σχετικά, καθώς πληθαίνουν και τα αιτήματα από την πλευρά των δημοσιογράφων για απαντήσεις περί συγγενικών προσώπων βουλευτών που έγιναν υπάλληλοι στη Βουλή. Τέλος σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής, ο κ. Πετσάλνικος κρατάει προς το παρόν κλειστά χαρτιά και περιορίζεται να πληροφορήσει ότι με την ανακοίνωση των μέτρων για τους δημοσίους υπαλλήλους θα ανακοινωθούν και μέτρα για τους υπαλλήλους της Βουλής. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τους άλλους κλάδους οι υπάλληλοι της Βουλής βγαίνουν στη σύνταξη με 29 χρόνια υπηρεσία, λαμβάνουν ως σύνταξη το 100% των εν ενεργεία αποδοχών τους, ενώ το εφάπαξ τους κυμαίνεται από 110.000 έως 150.000 ευρώ περίπου.
Κατερίνα Βλαχοδήμου- Γιώργος Λυκουρέντζος
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
exomatiakaivlepo