Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Στάση πληρωμών

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για τη δραματική κατάσταση της οικονομίας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο διέταξε στάση πληρωμών από τις εφορίες.

Πλέον και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και ελπίζουν ότι θα μαζέψουν χρήματα για να αρχίσουν να δίνουν πάλι, σταματούν οι επιστροφές του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για πολλές εταιρείες οι οποίες περίμεναν να πάρουν κάποια χρήματα πίσω. Από την άλλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι δεν ξεκαθαρίζεται αν η στάση πληρωμών θα αφορά και τις επιστροφές από το φόρο εισοδήματος που δηλώνουν αυτές τις ημέρες εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα.

Η βόμβα που έσκασε ήλθε να επιβεβαιώσει ότι έχει χαθεί το παιχνίδι και πολύ δύσκολα θα υπάρξει διάσωση. Αν οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν επί τέσσερις μήνες να εισπράξουν
χρήματα από την επιστροφή ΦΠΑ αρχίσουν να απολύουν ή ακόμη και να μην πληρώνουν
μισθούς αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να γίνει στην αγορά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού τόσο λόγω της στάσης πληρωμών όσο και επειδή δεν υπάρχουν έργα.

http://www.antinews.gr/?p=48058