Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Έρχονται και οι περικοπές στον Ιδιωτικό Τομέα

Από Factorx Δευτ. 17 Μαι 2010, 21:36 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.
Λίγες ώρες αφ’ ότου γράφαμε ότι έρχονται νέα μέτρα με βασικότερο τις περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, λες και ο Ντ. Στρος Καν διαβάζει antinews, αποφάσισε να μας επιβεβαιώσει.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Euronews ο επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι η μείωση μισθών είναι επώδυνο μέτρο αλλά αναγκαίο για να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία της Ελλάδας και να μπορεί να πουλάει πάλι τα προϊόντα της.
Είπε επίσης ότι η χώρα είναι “ακριβή” γι’ αυτό δεν είναι ανταγωνιστική για ίδια προϊόντα και υπηρεσίες με άλλες χώρες.
Τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια; Μα φυσικά οι περικοπές που έρχονται στον ιδιωτικό τομέα, στους μισθούς και τις συντάξεις εκατομμυρίων συνταξιούχων και μισθωτών.
Το ΔΝΤ αποφάσισε να μας γονατίσει, να μας κάνει Αργεντινή και κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει. Όσο για την κυβέρνηση, φανερώθηκε ότι η συμφωνία κάτω από το τραπέζι είχε και το “φάγωμα” των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Οι λεονταρισμοί ότι έδωσαν αγώνα για να πείσουν το ΔΝΤ είναι αν μη τι άλλο ψεύτικοι και κινούνται καθαρά στη σφαίρα του εντυπωσιασμού.
Εκτός φυσικά κι αν όντως έδωσαν μάχη, πέτυχαν την παράταση ζωής για μερικούς μήνες, αλλά η κυβέρνηση του ΔΝΤ τώρα έρχεται να “διορθώσει” το… λάθος και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε παρά να υπακούσει στις διαταγές.