Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Μειώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα


Καταιγισμός δημοσιευμάτων για το σχετικό θέμα σήμερα, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι. Σίγουρα όλοι ακούσατε τις...
συστάσεις ΔΝΤ.

Αυτό που ξεχωρίσαμε είναι η εξής δήλωση:

"Στον σωστό δρόμο, πάντως, είπε ο πρόεδρος της ευρωζώνης κ. Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ ότι βρίσκεται η Ελλάδα, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα".

Δηλαδή "σωστός δρόμος" για τους ειδήμονες είναι η λιτότητα. Όσο πιό πολύ σφίγγουμε το ζωνάρι, τόσο πιό σωστούς μας βρίσκουν! Όσο πιό πολλά κόβει από τον απλό μισθωτό και συνταξιούχο η κυβέρνηση, τόσο περισσότερο τη χειροκροτούν!
Αν κόψει και μισθό Φεβρουαρίου γιατί είναι κουτσοφλέβαρος ας πούμε, θα γίνει δέκτης θερμών συγχαρητηρίων. Θα πάρει και παράσημο. Ε, έτσι κυβερνάει κι η γιαγιά μου. Αν είναι να κόβει ό,τι βρίσκει μπροστά της....ούτε μυαλό θέλει, ούτε πτυχία.

...
Για το επίμαχο θέμα των μειώσεων των μισθών στον ιδιωτικό τομέα:
Τα ξανάπαμε. Η δικαιολογία είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Μα αν πεινάσουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι τι να την κάνουν την ....ενισχυμένη ανταγωνιστικότητα; Για να δημιουργηθούν πλεονάσματα τα οποία θα πάνε στην εξόφληση του χρέους !
Μα οι εργατάκοι των 600 ευρώ δημιούργησαν το χρέος;
Όχι, δεν είναι λαϊκισμός αυτό, σε αυτή την περίπτωση.
Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ χαμηλοί. Τόσο, που οποιαδήποτε σκέψη της κυβέρνησης να τους μειώσει θα διαλύσει τη χώρα.
Δεν τίθεται θέμα "ίσης μεταχείρισης", με αφορμή το κόψιμο των μισθών στο δημόσιο.
Εκεί, σε ομοειδή επαγγέλματα οι μισθοί είναι διπλάσιοι από τον ιδιωτικό τομέα.
Π.χ. αν κάποιος προσληφθεί ως λογιστής σε μια εταιρεία θα πάρει 700 ευρώ πρώτο μισθό, αν μπει στην εφορία θα πάρει 1.400 ευρώ.
Ο σεκιουριτάς παίρνει 600 ευρώ (με το ζόρι), ο αστυνομικός 1.200.
Ο καθηγητής στο φροντιστήριο με 17 ώρες διδασκαλίας τη βδομάδα, παίρνει 700 ευρώ το μήνα, ο καθηγητής στο λύκειο με 17 ώρες επίσης, παίρνει 1.400 ευρώ.
Ο ηλεκτρολόγος που θα προσληφθεί από εργολάβο θα πάρει 600 ευρώ, αν πάει στη ΔΕΗ θα πάρει 1.200.

Τι να μειώσουν λοιπόν στον ιδιωτικό τομέα; Κι άλλο; Μισθούς Πακιστάν έχουν οι μισοί Έλληνες εργάτες και υπάλληλοι.


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_19.html#ixzz0oM5x1uCL