Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ο Τόλης, η Άντζελα και η ΦΑΡΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΕ


Που βρίσκεται η αλήθεια για το χρέος στην Εφορία;

Τελευταία ακούμε ότι θα πάρει ο λαός τους πολιτικούς με τα… γιαούρτια. Αυτό που, όμως, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε είναι πώς τα γιαούρτια μπορούν να «φάνε» μία υφυπουργό.

Η ιστορία της αποπομπής της Άντζελας Γκερέκου έχει πολύ ψωμί, βούτυρο και γάλα και σ’ αυτήν εμπλέκονται τόσο ο Τόλης Βοσκόπουλος όσο και η οικογένεια της υφυπουργού.

Πριν από μια δεκαετία περίπου ιδρύθηκε στην Κέρκυρα, στο δήμο και στην περιοχή η εταιρεία ΦΑΡΜΑ ΚΈΡΚΥΡΑΣ ΑΕ η οποία εξελίχθηκε σε μια δυναμική τοπική βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος, γιαουρτιών και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων.

Επικεφαλής της βιομηχανίας αυτής ήταν ο αδελφός της πρώην υφυπουργού Τουρισμού, κ. Γιώργος Γκερέκος και κάποιος Οδυσσέας Τσάγκας.

Από πού βρέθηκαν τα χρήματα για να στηθεί η επιχείρηση είναι άγνωστο αλλά οι κακές γλώσσες λένε ότι τα έβαλε ο Τόλης.

Τα πρώτα χρόνια η εταιρεία πήγαινε πολύ καλά, τα προϊόντα της με μικρή διάρκεια ζωής διακινούνταν σε όλο το νησί και μάλιστα είχαν θορυβήσει ΦΑΓΕ και ΔΕΛΤΑ. Σε λίγα χρόνια τα κερκυραϊκά προϊόντα, με κυριότερο το βούτυρο Κέρκυρας, κατάφερε να μπει στα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ της Αθήνας και να δημιουργηθεί κι ένα υποκατάστημα στην Αττική. Το γάλα ΦΑΡΜΑ έγινε γνωστό και είχε πολύ καλή πορεία στην αγορά.

Ύστερα από λίγα χρόνια, όμως, ο σκληρός ανταγωνισμός άρχισε να προκαλεί τριγμούς στην εταιρεία με αποτέλεσμα από το 2007 να αρχίσει να εμφανίζει ζημιές και να συρρικνώνεται. Πριν από 1,5 χρόνο η εταιρεία έβαλε λουκέτο, οι επικεφαλής της έψαξαν να βρουν στρατηγικό επενδυτή αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα τα… γάλατα να μείνουν στα ράφια.

Η βιομηχανία μπήκε για τα καλά μέσα και σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος των ανεξόφλητων χρεών που είχε ο κ. Βοσκόπουλος στην εφορία αφορούσε μη καταβολή ΦΠΑ για την συγκεκριμένη επιχείρηση.
antinews.gr
Ο κ. Βοσκόπουλος με λίγα λόγια, προσπάθησε έστω και πίσω από άλλους να… δικαιολογήσει το όνομά του, να γίνει δηλαδή… Βοσκο-πουλο στην Κέρκυρα. Δεν τα κατάφερε αφού η οικογένεια της συζύγου του, κ. Γκερέκου, έριξε το πλοίο στα βράχια.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Βοσκόπουλος δεν έμαθε από το πάθημά του με την πρώην γυναίκα του.

“Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού” Τόλη

Ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών: Όλα καλά με την εν λόγω εταιρεία;
http://www.antinews.gr/?p=46230
antinews.gr